Μπόατενγκ: Μακάρι να υπήρχε ένας "μαύρος" Μουρίνιο ή ένας "Πακιστανός" Γκουαρντιόλα

19:17 22/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο μέσος της Μίλαν, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος πρωτοστάτησε τον Ιανουάριο στην αποχώρηση των παικτών της ομάδας του από τον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης με την 4ης κατηγορίας Προ Πάτρια, εξαιτίας ρατσιστικών προσβολών που δέχθηκε από την εξέδρα, πιστεύει ότι το άθλημα χρειάζεται την πολυπολιτισμικότητα.

Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής, ενόψει και της επικείμενης συνάντησής του με τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τόνισε σε δηλώσεις του,
ότι απαιτούνται δραστικές αλλαγές.

«Αν το άθλημα γίνει πιο πολυπολιτισμικό, αυτό θα φέρει πιο κοντά περισσότερους ανθρώπους και χώρες και αυτό μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση και να καταστείλει τις ρατσιστικές εκδηλώσεις» επισήμανε ο Μπόατενγκ στο BBC.

«Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξει ένας μαύρος (Ζοζέ) Μουρίνιο και ένας Πακιστανός (Πεπ) Γκουαρντιόλα» πρόσθεσε, κάνοντας αναφοράς στις προσωπικότητες του νυν προπονητή της Ρεαλ Μαδρίτης και του πρώην της Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος πιστεύει ακόμη ότι απαιτείται η επιβολή αυστηρότερων ποινών σε ρατσιστές ποδοσφαιριστές και προτείνει: «Ένας παίκτης που κάνει κάτι λάθος, που είναι ρατσιστής, να μην μπορεί να ξαναπαίξει για το σύλλογό του ή για τη χώρα του. Αυτά είναι τα πράγματα που πληγώνουν και πιστεύω αυτός είναι ο σωστός τρόπος να υπάρξει μια λύση».

Ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο έχει πλήξει όλη την Ευρώπη. Στο αγγλικό πρωτάθλημα έχουν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα σε γνωστούς ποδοσφαιριστές για ρατσισμό απέναντι σε συναδέλφους τους, όπως τον Τζον Τέρι της Τσέλσι (220.000 λίρες) και τον Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ (40.000 λίρες).

Το ίδιο έχει συμβεί και στο Καμπιονάτο, όπου τη Δευτέρα η UEFA ανακοίνωσε ότι ερευνά κατηγορίες κατά της Ίντερ για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της κατά παικτών της Τότεναμ σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ. Το Φεβρουάριο η Ίντερ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ για ρατσιστικά συνθήματα κατά του Μάριο Μπαλοτέλι της Μίλαν.

Η FIFA έχει δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, προκειμένου να εξετάσει τα επεισόδια που εκδηλώνονται κατά των μαύρων -κυρίως- παικτών στο άθλημα και τα οποία έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα