Τραγικές εικόνες καταγράφονται στην αγορά της Πάφου

18:38 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πάγωσε η αγορά της Πάφου μετά την απόφαση του Eurogroup και το κλείσιμο των τραπεζών. Τις επιχειρήσεις τους να πλήττονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις βλέπουν όλο και περισσότερο οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Πάφου.

Ο Χαρίδημος Παπαδόπουλος επαρχιακός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Πάφου ανέφερε πως η εικόνα που παρουσιάζει το εμπορικό κέντρο είναι από άσχημη μέχρι δραματική. Ενδεικτικά ανέφερε πως πολλοί εκ των καταστηματαρχών στην αγορά δεν ανοίγουν ταμείο,

όσοι ανοίγουν εισπράττουν μικρά ποσά, ενώ οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η αγορά στην Πάφο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και οι καταναλωτές αγοράζουν τα άκρως απαραίτητα.

Η Ανδρούλα Μαύρου καταστηματάρχης στο εμπορικό κέντρο της Πάφου εδώ και 30 χρόνια εξέφρασε τον προβληματισμό της .Τίποτε είπε, δεν υπάρχει, παρά μόνο «παγωμάρα και βουβαμάρα».

Ο Γιώργος Μόσκοβος που διατηρεί κατάστημα παιχνιδιών σε κεντρικό δρόμο της Πάφου ανέφερε πως αν μέχρι την Τρίτη δεν ανοίξουν οι τράπεζες οι επιχειρηματίες θα έχουν πρόβλημα. Η αγορά, είπε, αναμένει το αποτέλεσμα των εξελίξεων και είναι μουδιασμένη.

Ο Κώστας Νατιώτης πρώην επαρχιακός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ και νυν μέλος, ανέφερε πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης ρευστότητας είναι πολλά, προσθέτοντας πως «είναι μια από τις χειρότερες εποχές που έχουν περάσει, στην αγορά» Ακόμη συνέχισε και την εποχή της τουρκικής εισβολής το 1974 ήμασταν καλύτερα.

Η Μαρία Κωνσταντίνου επίσης από τους παλιούς καταστηματάρχες του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της Πάφου είπε πως τα παλαιότερα χρόνια κάθε πρωί πριν ανοίξει το κατάστημα της την περίμεναν 2- 3 πελάτισσες . Τώρα είπε, δεν υπάρχει δουλειά, ενώ οι δρόμοι στην πόλη άρχισαν να αδειάζουν και οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Εξάλλου ο Σταύρος Αβραάμ καταστηματάρχης στην περιοχή εδώ και μια 60ετία ανέφερε πως εδώ και μια εβδομάδα οι καταστηματάρχες δεν έχουν κάνει καμία είσπραξη ενώ ο Χάρης Μαστορής επίσης καταστηματάρχης είπε πως η αδυναμία που έχει επιφέρει η έλλειψη ρευστότητας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Αν δεν λειτουργήσουν πρόσθεσε κανονικά οι τράπεζες να δώσουν χρήματα μέσα στην αγορά και στο εμπόριο, τότε συνέχισε τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.

Η ίδια ερήμωση παρατηρείται επίσης και στους φούρνους και τα περίπτερα με τους πελάτες να έχουν εξαφανιστεί.

Όσον αφορά τα πρατήρια καυσίμων ορισμένοι οδηγοί ζητούν πίστωση ενώ κάποιοι εκ των πρατηριούχων της Πάφου δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα