Μπάσκετ: Προβληματισμός στον ΟΣΦΠ με Λο και Πέτγουεϊ

Τον αντικαταστάτη του Έισι Λο αναζητούν από χθες στον Ολυμπιακό και παράλληλα έναν πάουερ φόργουορντ, αλλά αυτό φαντάζει απίστευτα δύσκολο, καθώς η προθεσμία για να προλάβει τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας εκπνέει αύριο.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων», μετά την επιδείνωση που παρουσίασε το ήδη... προβληματικό αριστερό γόνατο του Έισι Λο. Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού
πρότεινε την αρθροσκόπηση ως λύση στον Αμερικανό γκαρντ, καθώς παρουσίασε χονδροπάθεια και πλέον η συντηρητική αγωγή δεν ενδείκνυται για την περίπτωσή του. Ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να στείλει τις μαγνητικές σε γιατρούς στις ΗΠΑ πριν ανακοινώσει στον Ολυμπιακό την οριστική απόφασή του για το αν θα χειρουργηθεί άμεσα στην Αθήνα ή όχι. Το σίγουρο είναι πως ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα αγωνιστεί απέναντι στη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ την Παρασκευή (3/1) στο ΣΕΦ, ούτε στους επόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ σε περίπτωση που υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, το διάστημα της απουσίας του υπολογίζεται στους 2 μήνες. «Χτενίζει» την αγορά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά το αρνητικό είναι πως δεν έχει στη διάθεσή του έστω ένα διάστημα μίας εβδομάδας για να βρει έναν παίκτη που να μπορεί να έρθει να βοηθήσει άμεσα στην οργάνωση τον πρωταθλητή Ευρώπης. Το αρνητικό είναι πως, ακόμη κι αν υποβληθεί σε αρθροσκόπηση ο Λο, δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως θα μπορέσει να ξαναβρεθεί -τουλάχιστον σύντομα- σε υψηλό επίπεδο. Η ενίσχυση, λοιπόν, στον «άσο» είναι επιβεβεβλημένη για τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Δεδομένη είναι και η απουσία του Μπρεντ Πέτγουεϊ από την πρεμιέρα της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ θα συνεχίσει ν' ακολουθεί θεραπευτική αγωγή για το πρόβλημα στη μέση που τον ταλαιπωρεί και η επιστροφή του στις προπονήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Προβληματισμός υπάρχει και όσον αφορά τη θέση «4» στην ομάδα του Πειραιά, αφού αν και ο τραυματισμός του Πέτγουεϊ δεν κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρός, είναι από αυτούς που μπορούν να τον ταλαιπωρούν σε βάθος χρόνου. Γι' αυτό και στον Ολυμπιακό στις επαφές τους με ατζέντηδες από χθες ενημερώνονται και για διαθέσιμα «τεσσάρια». Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση του Πέτγουεϊ, κάτι που αντίθετα ισχύει στην περίπτωση του Λο.
Keywords
Τυχαία Θέματα