Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει ο Σουμάχερ μετά από 2η εγχείρηση

Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει σήμερα η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ. Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του «είναι κάπως περισσότερο υπό έλεγχο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο», όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής αναισθησιολόγος, Ζαν-Φρανσουά Παγέν. «Κερδίσαμε λίγο χρόνο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη διαρκή παρακολούθηση. Είναι πρόωρο να κάνουμε
εικασίες για την κατάστασή του» συμπλήρωσε ο ίδιος γιατρός, ο οποίος πρόσθεσε ότι συνεχίζει να θεωρείται «κρίσιμη».

Ο επικεφαλής του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου, Εμανουέλ Γκε, δήλωσε ότι η δεύτερη επέμβαση είχε στόχο την αφαίρεση ενός μεγάλου αιματώματος από την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του Σουμάχερ. «Ήταν μεγαλύτερο και πιο προσβάσιμο (από άλλα) ... Κρίναμε ότι μπορούσαμε να το αφαιρέσουμε χωρίς να πάρουμε κάποιο ρίσκο» συμπλήρωσε ο Γκε και πρόσθεσε ότι η επέμβαση έγινε, προκειμένου να μειωθεί η ενδοκρανιακή πίεση που προκλήθηκε από το ατύχημα που είχε την Κυριακή ο 44χρονος Γερμανός. Υπενθυμίζεται ότι ο παλαίμαχος οδηγός της Φόρμουλα Ένα χτύπησε με το κεφάλι σε βράχο το πρωί της Κυριακής, ενώ έκανε σκι εκτός πίστας στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Οι γιατροί τόνισε πως το γεγονός ότι φορούσε κράνος του έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει ζωντανός στο νοσοκομείο.

Ο Παγέν δήλωσε ακόμη ότι η ιατρική ομάδα του πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ συζήτησε για την επέμβαση με την οικογένεια του «Σούμι», ενώ υπογράμμισε πως προς το παρόν η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να είναι υπερβολικά εύθραυστη για να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ζεράρ Σαγιάν, ειδικού σε τραυματισμούς στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο Σαγιάν δήλωσε ότι είναι ακόμη αδύνατο να γίνει κάποια πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του Γερμανού στις επόμενες ημέρες. «Είμαστε λίγο λιγότερο ανήσυχοι σε σχέση με χθες, αλλά είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει σήμερα το απόγευμα ή αύριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα