Μπαρτζώκας: Μικρή η ψαλίδα ανάμεσα σε ευρωπ. και νοτιοαμερικανικό μπάσκετ

23:40 6/10/2013 - Πηγή: E-Typos
Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Σήμερα παίξαμε καλύτερα απ' ό,τι στον πρώτο τελικό κι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως μπορέσαμε να ξεκουραστούμε από το υπερατλαντικό ταξίδι. Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Έλληνες φίλαθλοι εδώ και μας έδωσαν μεγάλη χαρά. Έδωσαν ώθηση στην ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη. Δεν θα έλεγα πως είναι μεγάλη η... ψαλίδα ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το νοτιοαμερικανικό μπάσκετ. Η Πινιέιρος είναι σοβαρή
και οργανωμένη ομάδα. Νομίζω πως η διαφορά έγγυται στους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Η Πινιέιρος αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα με 7 παίκτες. Ο Χάινς και ο Παπανικολάου ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί παίκτες για εμάς, αλλά πήραμε νέους παίκτες στη θέση τους που θα μας διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο. Αναφορικά στη σεζόν που αρχίζει στην Ευρωλίγκα, είναι μαραθώνιος... όχι απλά σπριντ. Θα πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία για να φτάσουμε μία ακόμη φορά στο φάιναλ φορ. Δεν θα είναι εύκολο. Ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ είναι τα φαβορί, αλλά κάθε χρόνο παρατηρούνται εκπλήξεις.

Δεν ήταν περίεργο το ότι ξεκίνημα τον Αγραβάνη στην βασική πεντάδα. Έχω 16 ετοιμοπόλεμους παίκτες, όντας έτοιμοι τόσο να αγωνιστούν όταν πρέπει, όσο και να μείνουν εκτός 12άδας. Τον Αγραβάνη δεν τον αντιμετωπίζω σαν νεαρό παίκτη, αλλά σαν επαγγελματία. Είχαμε κάποιες απουσίες, όπως του Λο, ο οποίος είναι πολύτιμος παίκτης για εμάς. Προσωπικά έχω μεγάλο σεβασμό για την κουλτούρα της Βραζιλίας και κυρίως για τον αθλητισμό της. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Επίσης, να ξέρετε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο "δέσιμο" με την Βραζιλία, λόγω ότι στο παρελθόν αγωνίστηκαν στην ποδοσφαιρική μας ομάδα δύο σπουδαίοι συμπατριώτες σας ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο, οι οποίοι έγιναν αγαπητοί στον κόσμο μας».

Γιώργος Πρίντεζης (φόργουορντ Ολυμπιακού): «Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε τη σεζόν με αυτό το τρόπαιο. Έχοντας κατακτήσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον τίτλο της Ευρωλίγκας είναι σημαντικό να προσθέτεις στην τροπαιοθήκη σου και το Διηπειρωτικό Κύπελλο.Είναι επίσης πολύ σημαντικό για την χώρα μας, την Ελλάδα, το γεγονός πως την τελευταία φορά το είχε κατακτήσει αυτό το τρόπαιο ελληνική ομάδα, οπότε οι πρώτοι που το ξαναφέραμε στην Ελλάδα είμαστε εμείς, ο Ολυμπιακός. Από οργανωτικής άποψης όλα ήταν τέλεια και θα θέλαμε να διεξαχθούν αγώνες ανάμεσα σε όλους τους πρωταθλητές κάθε ηπείρου. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φιλάθλους που μας υποστηρίζουν, για το πάθος που νιώθουν για τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχουμε νέους παίκτες, αλλά ο κορμός παρέμεινε ο ίδιος και σ' αυτό το στάδιο προσαρμοζόμαστε σε λεπτομέρειες.

Ευχαριστούμε τους Προέδρους μας που κράτησαν στην ομάδα ένα πολύ μεγάλο μέρος του κορμού και εκ μέρους όλων των παικτών θα θέλαμε να τους αφιερώσουμε αυτό το Κύπελλο. Και εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία όλοι. Η Πινιέιρος είναι μία μεγάλη και δυνατή ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα