Αρνήθηκε το βραβείο για την επιτυχία του στις πανελλήνιες ο Ν. Ρωμανός

22:57 23/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Αρνήθηκε ο ένας από τους τέσσερις νεαρούς κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις να παραλάβει το βραβείο του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, προκειμένου να συγχαρεί τους επιτυχόντες και να συνομιλήσει με τους υπολοίπους κρατούμενους για τα προβλήματα που
αντιμετωπίζουν.

Ο κρατούμενος που αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του από τον υπουργό Δικαιοσύνης είναι ο Νίκος Ρωμανός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κρατείται στις φυλακές Αυλώνα.

«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός για λογαριασμό του Ν. Ρωμανού, ο οποίος συμμετείχε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: « Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Να σημειωθεί ότι ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο παρέλαβε για λογαριασμό του ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών.
Keywords
Τυχαία Θέματα