Αργεντινή: Πως υποδέχθηκε ο Τύπος τη νίκη επί της Βοσνίας

18:49 16/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Κριτική τον Αλεχάντρο Σαμπέγια για το σύστημα με το οποίο παρέταξε την εθνική Αργεντινής, στο χθεσινό ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βοσνία στο «Μαρακανά», ασκεί σήμερα μεγάλο μέρος του Τύπου στη χώρα.

«Το πείραμα του Σαμπέγια, με πέντε αμυντικούς, ένα λίμπερο, δύο επιθετικούς και δύο ακραίους να τους υποστηρίζουν, δεν λειτούργησε», επισημαίνει η εφημερίδα "Clarin", η οποία παραδέχεται πάντως ότι ο τεχνικός της "αλμπισελέστε" αναγνώρισε το λάθος του, περνώντας στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο τους Ιγκουαϊν και Γκάγκο αντί των Καμπανιάρο και Μάξι Ροντρίγκες, «... ώστε να φτιάξει τη συνηθισμένη
ομάδα με τους "φανταστικούς τέσσερις" (σ.σ. Μέσι, Αγουέρο, Ιγκουαιϊν, Ντι Μαρία), όπως αρέσει στον Μέσι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η "La Nación", υπογραμμίζει ότι το 5-3-2 του Σαμπέγια δεν έφερε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, γεγονός που υποχρέωσε τον ομοσπονδιακό προπονητή να τροποποιήσει τα πλάνα του στο δεύτερο ημίχρονο. Η οικονομική εφημερίδα "Ámbito Financiero" γράφει ανάμεσα στα άλλα ότι «... η Αργεντινή σημείωσε μία μικρή νίκη, χωρίς ανακούφιση. Αφήνει πολλές αμφιβολίες για το ομαδικό της παιχνίδι και δεν τα κατάφερε παρά μόνο χάρη στην ιδιοφυία του αστέρα της, Λιονέλ Μέσι».

Από την πλευρά της, η "Crónica" στέκεται περισσότερο στην παρουσία 45.000 Αργεντινών φιλάθλων, οι οποίοι έκαναν... κατάληψη στο «Μαρακανά», ενώ στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κόσμος τραγούδησε τον Εθνικό Υμνο της χώρας, κάτι που συνήθως συμβαίνει στους αγώνες της εθνικής ομάδας ράγκμπι, όχι όμως στο ποδόσφαιρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα