Ανδ. Σάμαρης: Η ομάδα μας μπορεί να πάει πιο μακριά

21:56 25/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ανδρέας Σάμαρης εκπροσώπησε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο Αρακαζού. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας οριοθέτησε το στόχο, που πλέον ορίζεται στην κάλυψη όσο πιο μεγάλου δρόμου είναι δυνατόν και διευκρίνισε πως ο αντίπαλος στη φάση των «16» (Κόστα Ρίκα) δεν θα υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση.

«Η προπόνηση και στον Ολυμπιακό αλλά και στην Εθνική με κράτησε σε υψηλό επίπεδο, παρότι δεν είχα αγώνες εδώ και δυόμισι
μήνες. Με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου να εγκλιματιστώ γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα. Πήρα το κλίμα από την Ελλάδα κι όσο περνούν οι μέρες θα συνειδητοποιούμε καλύτερα τι έχει γίνει. Θα προσπαθήσω να παραμείνω ταπεινός και να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση γιατί αποδίδει» δήλωσε ο διεθνής μέσος.

«Τέτοια ματς βοηθούν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να φανούν παγκοσμίως. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει παίκτες με παγκόσμιο βεληνεκές και ίσως γι΄ αυτό χθες και η εξέδρα να ήταν λίγο εναντίον μας. Όμως η ελληνική ομάδα είναι ομάδα, δεν στηρίζεται σε αστέρες και ατομικές ενέργειες. Η ομαδική προσπάθεια νίκησε το ατομικό ταλέντο. Ίσως το χθεσινό ματς να ήταν η αρχή για τους Έλληνες παίκτες να φανούν περισσότερο στο εξωτερικό» πρόσθεσε.

Όσο για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Εθνική; «Όλοι πιστεύουμε πως η ομάδα μας μπορεί να πάει πιο μακριά. Δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο κι αυτό είναι που μας έδωσε τη νίκη χθες, που όπως ήρθε στο 93’ θα μπορούσε να είχε έρθει και νωρίτερα. Στόχος μας ήταν να περάσουμε στους "16", το καταφέραμε και έχουμε την ελπίδα να συνεχίσουμε κι άλλο. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

Ο Σάμαρης ρωτήθηκε για την αντίδραση της Εθνικής μετά την ήττα στην πρεμιέρα, από την Κολομβία. «Η καλή εικόνα που είχαμε απέναντι στην Κολομβία, αν και χάσαμε, μάς έδωσε πίστη. Πιστέψαμε πως μπορούσαμε να το κάνουμε. Στα επόμενα δύο παιχνίδια αυτό που χρειαζόταν ήταν να βγάλουμε χαρακτήρα. Είχαμε και την ελληνική ψυχή, που φάνηκε στα παιχνίδια μας, ήμασταν ομάδα σε όλα μας κι αυτό μας βοήθησε να πάρουμε τα ματς που θέλαμε» απάντησε.

Ο κίνδυνος να θεωρηθεί η Κόστα Ρίκα "εύκολος" αντίπαλος δεν υφίσταται, όπως διαβεβαιώνει ο μέσος του Ολυμπιακού: «Για να είναι πρώτη σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο, σημαίνει πως είναι καλή ομάδα. Θα σεβαστούμε τον αντίπαλο, κατανοούμε πως είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και μία από αυτές είναι η Κόστα Ρίκα. Έτσι θα την αντιμετωπίσουμε κι όχι σαν έκπληξη. Ίσως ο κόσμος να πιστέψει πως θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά δεν είναι έτσι και σίγουρα πρόκειται για καλύτερη ομάδα από την Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε χαλαροί και να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα