Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΚΑΝ ζήτησε ο Γ. Ιωαννίδης

15:56 7/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ζήτησε την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση του μηχανισμού του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) ενόψει της σειράς των τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για τα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

«Παρακαλώ για την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού του ΕΣΚΑΝ, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα
διενέργειας ελέγχων και να μηδενιστεί κάθε περιθώριο οποιασδήποτε αμφισβήτησης των προθέσεών μας από οποιονδήποτε», αναφέρεται στην επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού.

Είχε προηγηθεί έγγραφο αίτημα του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για εξονυχιστικό έλεγχο ντόπινγκ σε όλους τους αθλητές των δύο ομάδων, πριν και μετά από κάθε τελικό των πλέι οφ της Α1, αλλά και δειγματοληψία αίματος εκτός από ούρα. Η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Χαρά Σπηλιοπούλου, είχε απαντήσει αρνητικά χθες στο αίτημα αυτό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, εξηγώντας στην απάντηση που υπέγραφε η ίδια πως ο έλεγχος πριν από τους αγώνες είναι παράνομος και πως δεν επιτρέπεται να γίνει αιματολογικός έλεγχος λόγω του κινδύνου να υπάρξει τραυματισμός στη φλέβα του αθλητή. Στην απάντησή της η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ τόνιζε πως θα γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, όπως ορίζεται από τον κανονισμό.

Μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε το ΕΣΚΑΝ στο αίτημα του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέμεινε αποστέλοντας επιστολή στην πρόεδρο του ΕΣΚΑΝ Χαρά Σπηλιοπούλου, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Σ' αυτή εξέφραζε αγανάκτηση και προβληματισμό για τη στάση του Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, στο αίτημά που είχε κατατεθεί, προκειμένου να εξφανιστούν τα... «σύννεφα της αμφιβολίας με κίνδυνο την απώλεια της αξιοπιστίας», όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, επενέβη όπως έχει το δικαίωμα βάσει νομοθεσίας και ζητά από τον ΕΣΚΑΝ να ενεργοποιήσει το μηχανισμό του. Ο υφυπουργός αθλητισμού απευθύνθηκε και στον ΕΣΑΚΕ, ενώ κοινοποίησε την επιστολή τόσο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός όσο και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Keywords
Τυχαία Θέματα