Αλβέρτης: Η Εφές αποδίδει καλύτερα αυτό το διάστημα

16:04 13/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Αναχώρησε το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη η αποστολή του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (20:00) με την Αναντολού Εφές, στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού». Στην Αθήνα έμειναν οι Τζέιμς Γκιστ και Ραμέλ Κάρι.

Αφού πρώτα τοποθετήθηκε χθες ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου πριν την προπόνηση στο ΟΑΚΑ,
ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για την πρώτη προπονητική εμπειρία του σε επίπεδο ανδρών: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ειδικά στην Ευρωλίγκα και ειδικά όταν πρέπει να παίξεις μακριά από την έδρα σου. Η Αναντολού Εφές αποδίδει καλύτερα αυτό το διάστημα εν συγκρίσει με την αρχή της σεζόν. Στόχος μας είναι η νίκη και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα και να διεκδικήσουμε μία θέση στα πλέι οφ. Θεωρώ πως ο ρυθμός είναι το "κλειδί". Δεν πρέπει ν' αφήσουμε την αντίπαλό μας να επιβάλει το δικό της και να παίξουμε με τον τρόπο που θα ταιριάζει σ' αυτή μέσα στην έδρα της. Θα πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό».

Ο Μάικ Μπράμος από την πλευρά του δήλωσε: «Η Εφές είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Τους αρέσει να παίζουν γρήγορα και έχουν καλούς σουτέρ, αλλά και κάποιους δυνατούς ψηλούς. Θα είναι πολύ σημαντικό για μας να παίξουμε με πολλή ενέργεια, πάθος και να προσπαθήσουμε περισσότερο εν συγκρίσει με τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα είναι το πρώτο μας παιχνίδι με το νέο μας προπονητή. Είναι μια διαφορετική φωνή στην προπόνηση. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να αλλάξεις πολλά σε τόσο λίγο χρόνο, αλλά θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια μικρά πράγματα για την ώρα. Στο μυαλό μας έχουμε ότι πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια και να είμαστε πιο αποφασισμένοι».

Β. Αγγέλου (προπονητής Αναντολού Εφές): Για εμάς δεν αλλάζει κάτι με το Παναθηναϊκό

Η παρουσία των Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Πρίφτη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αντί του Αργύρη Πεδουλάκη δεν αλλάζει κάτι στα δικά του πλάνα, όπως δήλωσε ο τεχνικός της Αναντολού Εφές, Βαγγέλης Αγγέλου, ενόψει της μεταξύ τους αυριανής αναμέτρησης (20:00) στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.

«Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Νομίζω ότι αυτός που προσπάθησε ν' αλλάξει είναι ο Παναθηναϊκός,» εξήγησε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" ο Βαγγέλης Αγγέλου και πρόσθσε: «Περιμένουμε το ίδιο στιλ παιχνιδιού από τον αντίπαλό μας. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε δύο ημέρες να αλλάξει κάτι τακτικά και τεχνικά. Θα αλλάξει ο βαθμός αποφασιστικότητας και ο βαθμός της ομαδικότητας και της συγκέντρωσης. Αλλά βασικά περιμένουμε έναν Παναθηναϊκό όπως και πριν».

Αναφορικά με τις δεδομένες απουσίες των Τζέιμς Γκιστ και Ραμέλ Κάρι από πλευράς «πρασίνων», ο Αγγέλου εξήγησε: «Ο Παναθηναϊκός, οι ομάδες της Ευρωλίγκας, προπονητικά είναι ξεκάθαρες. Τακτικά, επαναλαμβάνω, δεν θα αλλάξει ο Παναθηναϊκός. Αλλαγές σε αυτό το επίπεδο και σε αυτό το χρονικό σημείο γίνονται για ψυχολογικούς και λόγους συγκέντρωσης. Αυτό ίσως να είναι αρκετό για ν” αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό επιδίωξε ο Παναθηναϊκός. Πάντως θεωρώ ότι κάθε φορά, είτε παίζεις με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ή Μπαρτσελόνα, προσπαθείς κυρίως να κερδίζεις τον εαυτό σου».

Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Φραγκίσκου Αλβέρτη από τη διοίκηση για τη θέση του βασικού προπονητή, ο Αγγέλου απάντησε: «Νομίζω τα πράγματα είναι απλά. Τον Αλβέρτη τον θεωρώ πολύ σοβαρή προσωπικότητα στο χώρο. Έχει σταθερή συμπεριφορά, είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν κινήθηκε στο ακραίο. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Του έχω σεβασμό μεγάλο. Όσο γι' αυτό που έχει συμβεί; Θυμάμαι πως και ο Ράιλι έτσι πήρε τους Λέικερς. Νομίζω ότι έχει γίνει πολλάκις. Μεγάλες ομάδες ν' αναγκάζονται να καταφύγουν σε μεγάλες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν εύκολα και άμεσα την μπασκετική ύλη και την ψυχολογία. Δεν θα έχει πρόβλημα ούτε ο Αλβέρτης, ούτε ο Παναθηναϊκός. Θέλω, όμως να μιλήσω και για τον Πεδουλάκη. Ήταν πολύ σημαντική η συμβολή του. Κράτησε τον Παναθηναϊκό και τον κράτησε υπερήφανο».

Αναλύοντας τη δική του ομάδα, ο Έλληνας προπονητής της τουρκικής ομάδας σχολίασε: «Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε το... σκηνικό, ώστε να πάρουμε αποφάσεις για το “χτίσιμο” ενός προγράμματος φιλόδοξου και ταυτόχρονα τη διαμόρφωση χαρακτήρα για να δώσουμε στους Τούρκους φιλάθλους μια εικόνα από παιχνίδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Αναφέρθηκε και στις ομάδες, που όπως φαίνεται πριν τη 10η αγωνιστική έχουν ελάχιστες ή μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης: «Είναι σκληρό να παίζεις και να σκέφτεσαι ότι δεν θα προκριθείς. Σε αυτό το επίπεδο διαχειρίζεσαι, όμως, την υπερηφάνεια του συλλόγου που υπηρετείς. Απαγορεύεται να σκέφτεσαι αν θα προκριθείς ή όχι».

Στο τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει προβλέψεις σχετικά με τον επίλογο του 5ου ομίλου στο "Top-16" της Ευρωλίγκας, ο Αγγέλου απάντησε: «Κάτι που παραλείπει ο κόσμος είναι η ανάλυση για τα πόσα είναι πλέον τα ματς σε μία χρονιά. Στην Εφές παίζουμε 100 με 110 παιχνίδια, μαζί με φιλικά, τις διεθνείς υποχρεώσεις κ.τ.λ. Σε συνδυασμό με την αλλαγή του προγράμματος στην Ευρωλίγκα και τη διεύρυνση του Τop-16 οι ομάδες χρειάζονται διευρυμένο ρόστερ. Ομάδες που ενισχύονται μέσα στην σεζόν είναι αναγκασμένες να το πράξουν και πάνω στον πανικό ρισκάρουν. Η φετινή Ευρωλίγκα απαιτεί ένα βαθύ και ικανοποιητικό ρόστερ, με παίκτες υγιείς και κατάλληλους σε ό,τι αφορά στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Οι προσθήκες μεσούσης της περιόδου είναι σχεδιασμένες και αναγκαίες για να μην εκτροχιαστούν οι ομάδες. Δείτε πως βοήθησαν πέρυσι οι προσθήκες που έκανε ο Παναθηναϊκός ή εμείς στο παρελθόν στον Ολυμπιακό (διατέλεσε βοηθός του Ίκοβιτς στους «ερυθρόλευκους». Θεωρώ πως η διαχείριση των βασικών παικτών των ομάδων θα κρίνουν μέχρι το τέλος ποιος θα προχωρήσει και θα φτάσει ψηλά».
Keywords
Τυχαία Θέματα