Αλ. Τσίπρας: Μερικές φορές πρέπει να ξέρεις να λες και όχι

12:49 3/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Δεν πρόκειται να πούμε "ναι" σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ.Τσίπρας
άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό, πρόσθεσε ότι στην Κύπρο υπήρχε μόνο η αποφασιστικότητα του λαού να μη δεχθεί αυτήν την εξέλιξη και ανέφερε ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση αποφασισμένη, ούτε υπήρχαν οι κατάλληλες συμμαχίες.

Εξαπέλυσε επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι». Είναι πια σαφές, είπε, ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν.

Ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στο οποίο θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική και θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγικής τους και έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του νότου.
Keywords
Τυχαία Θέματα