ΗΠΑ: Δέσμευση Κέρι, ότι θα υπερασπιστούν τη Νότια έναντι της Βόρειας Κορέας

02:15 3/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και την σύμμαχό της την Νότια Κορέα απέναντι στην Βόρεια Κορέα, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Γιουν Μπιουνγκ-Σε.
Ο Κέρι απέρριψε επίσης "την απαράδεκτη ρητορική που
έχει αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες η βορειοκορεατική κυβέρνηση", έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον Γιουν Μπιουνγκ-Σε στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νάλαντ σημείωσε χθες ότι θα είναι "εξαιρετικά ανησυχητικό" αν η Βόρεια Κορέα υλοποιήσει τα σχέδια που ανακοίνωσε να ξαναθέσει σε λειτουργία τον πυρηνικό της αντιδραστήρα στην Γιονγκμπιόν, ο οποίος έχει κλείσει.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελεί "σαφή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει" η Βόρεια Κορέα, όταν δεσμεύτηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της αυτές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η Νάλαντ πρόσθεσε εξάλλου ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ρητορική και στην πράξη, σημειώνοντας ότι "υπάρχει μεγάλη απόσταση από το ένα ως το άλλο".
Keywords
Τυχαία Θέματα