Αγωνία στη Γηραιά Αλβιώνα για την υγεία του Πολ Γκασκόιν

16:50 12/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Η ...ποδοσφαιρική Βρετανία έχει κινητοποιηθεί για να σώσει τον Πολ Γκασκόιν, όπως δείχνουν οι κινήσεις διάσημων αστέρων της Πρέμιερ Λιγκ.Απαντώντας σε προτροπή της εφημερίδας «Sun» ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και της Λίβερπουλ, Στιβ Τζέραρντ προέτρεψε τους συμπαίκτες του να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τον «Γκάζα», που νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε ένα ακριβό κέντρο αποκατάστασης για αλκοολικούς, στις Ηνωμένες Πολιτείες.Το ταξίδι και οι πρώτες θεραπείες είχαν καταβληθεί από μερικούς φίλους του πρώην διεθνή με τα «τρία λιοντάρια», συμπεριλαμβανομένων του διάσημου
DJ Κρις Έβανς και του δημοσιογράφου Πιρς Μόργκαν. Όμως η κατάσταση του Γκασκόιν επιδεινώθηκε στο «Meadows Centre Clinic», στο Φοίνιξ της Αριζόνα, καθώς υπέστη καρδιαγγειακή κατάρρευση και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός τοπικού ιδιωτικού νοσοκομείου.Μόνο ο λογαριασμός του τελευταίου, γράφει σήμερα η «Sun», ανέρχεται σε 100 χιλιάδες δολάρια, ποσό το οποίο έρχεται να προστεθεί στις 7.500 δολάρια την εβδομάδα που πρέπει να καταβάλει στο κέντρο απεξάρτησης από το αλκοόλ. Ο Γκασκόιν βρίσκεται εκτός κινδύνου και θα βγει από το νοσοκομείο σε λίγες ημέρες, γράφει ο βρετανικός Τύπος, αλλά η παραμονή του στο ειδικό κέντρο της πόλης του Φοίνιξ μπορεί να παραταθεί για μήνες.Ως εκ τούτου, οι διεθνείς και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επενέβησαν ώστε να αρθεί κάθε οικονομική ανησυχία. Η προσπάθεια, που ξεκίνησε από τον Τζέραρντ, έχει ήδη αποφέρει 40.000 στερλίνες (περίπου 50.000 ευρώ) και συνεχίζεται, ενώ χρήματα θα διαθέσει και η Ομοσπονδία. Μεταξύ των παικτών που συνέβαλαν περισσότερο, εκτός του Τζέραρντ, είναι οι Τζακ Γουίλσιρ, Τζον Τέρι, Φρανκ Λάμπαρντ, Γουέιν Ρούνεϊ αλλά και οι Τίο Γουόλκοτ, Άσλεϊ Κόουλ, Τζο Χαρτ.Ο μέσος μισθός ενός ποδοσφαιριστή στην Αγγλία είναι 1 εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα, έτσι η βοήθεια προς τον αναξιοπαθούντα Γκασκόιν, επί της ουσίας, δεν συνιστά και τόσο μεγάλη οικονομική θυσία.«Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να τον βοηθήσουμε στον αγώνα του εναντίον του αλκοόλ,» δήλωσε ο διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Άντριαν Μπέβεριτζ.«Τόσο η (εθνική) ομάδα όσο και η Ομοσπονδία δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τον Πολ. Ο Γκασκόιν είναι ένα πρόσωπο εξαιρετικά σημαντικό για το αγγλικό ποδόσφαιρο και αγαπήθηκε από όλους, οπαδούς και ποδοσφαιριστές. Είναι ένας από τα μεγαλύτερους πρωταθλητές μας, ένας ήρωας γι΄ αυτούς που παίζουν σήμερα και δεν θα ξεχαστεί,» πρόσθεσε.Η νοσηλεία στις ΗΠΑ αποφασίστηκε πριν από περίπου 10 ημέρες, όταν ο «Γκάζα» είχε εμφανιστεί, σε δημόσια εκδήλωση στην Αγγλία, σε κατάσταση πλήρους μέθης, σε σημείο που να μην μπορεί καν να μιλήσει και να σταθεί όρθιος, ενώ στο τέλος άρχισε να κλαίει.

Την επόμενη ημέρα οι φίλοι του τον έπεισαν να δεχθεί βοήθεια για να νοσηλευτεί στην κλινική του Φοίνιξ. «Ας τον βοηθήσουμε να μην έχει το τέλος του Τζορτζ μου,» δήλωσε η Άλεξ Μπεστ, χήρα του μεγάλου Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος χάθηκε πρόωρα από τον αλκοολισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα