Τρίτος καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη ο Βασίλης Σπανούλης

16:11 12/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης στην ψηφοφορία της FIBA Europe για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, διάκριση την οποία έλαβε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Ρώσος σταρ του αθλήματος, Αντρέι Κιριλένκο.Η τελική… ετυμηγορία προέκυψε από έναν μεικτό συντελεστή, ο οποίος βγήκε βάσει των ψήφων του κοινού και μιας ευρωπαϊκής ομάδας ειδικών επί
του αθλήματος.Ο Κιριλένκο, που είχε λάβει το βραβείο για πρώτη φορά το 2007 και φέτος άφησε πίσω του τον Πάου Γκασόλ, το 2012 αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Ρωσία και τη VTB League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό του Σπανούλη, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Να σημειωθεί ότι ο Σπανούλης ήταν δεύτερος στις προτιμήσεις του κοινού, υπολειπόμενος μόνο του Ιταλού Ντανίλο Γκαλινάρι, αλλά βρέθηκε τρίτος στις επιλογές των ειδικών.
Οι δέκα κορυφαίοι του 2012:1. Αντρέι Κιριλένκο (Ρωσία) 2. Πάου Γκασόλ (Ισπανία) 3. Βασίλης Σπανούλης (Ελλάδα) 4.Τόνι Πάρκερ (Γαλλία) 5. Μαρκ Γκασόλ (Ισπανία) 6. Ντανίλο Γκαλινάρι (Ιταλία) 7.Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία) 8.Μάρτσιν Γκόρτατ (Πολωνία) 9.Νίκολα Πέκοβιτς (Μαυροβούνιο) 10.Ομέρ Ασίκ (Τουρκία)
Keywords
Τυχαία Θέματα