H ομάδα Κ20 του ΟΣΦΠ προκρίθηκε στους "8" του NextGen Series

22:18 28/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη που σκόραρε δύο φορές ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη, πέρασε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και κάνει... όνειρα τελικού!

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο ματς με την Άντερλεχτ με σχήμα 4-2-3-1. Ο Βλάχος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Καραγκούνης, αριστερά ο Λυκογιάννης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρουγκάλας και Λεάντρο.

Στα χαφ
ο Μανώλης Σιώπης αγωνιζόταν ως «κόφτης». Κοντά του ήταν ο Γκίνο. Στα δεξιά ήταν ο Δημήτρης Σιώπης, αριστερά ο Λύρας και δεκάρι ο Βουτσιώτης. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιωαννίδης.

Ο Ιωαννίδης ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στο Καραϊσκάκη -στο οποίο βρέθηκε αρκετός κόσμος- στο 21' με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βουτσιώτη κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό στο νοκ άουτ ματς με την Άντερλεχτ για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς από την αρχή και βγάζοντας πολύ πάθος στο παιχνίδι τους κατάφεραν να προηγηθούν.

Στο 25' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως το φάουλ που εκτέλεσε με το δεξί ο Λεάντρο, από τον άξονα, έστειλε την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να περάσει λίγο έξω από την εστία της Άντερλεχτ. Στο 28' ο Γκίνο εκτέλεσε κόρνερ και ο Λεάντρο πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Οι Πειραιώτες είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Λεάντρο εκτέλεσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους φάουλ από δεξιά, με την μπάλα να βρίσκει ελάχιστα στο τείχος και να περνάει πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι του Ρόιφ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκίνο εκτέλεσε κόρνερ και ο Λεάντρο ήρθε στο δεύτερο δοκάρι, από «πίσω», παίρνοντας καρφωτή κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω.

Η Άντερλεχτ ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της πρόκρισης με γκολ του Ακεμπόνγκ στο 46' έπειτα από σουτ του παίκτη της Άντερλεχτ. Η... χαρά των Βέλγων όμως δεν κράτησε για πολύ. Στο 52' ο ρέφερι του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι ύστερα από χέρι του Τζααντί με αποτέλεσμα ο παίκτης των φιλοξενούμενων να αποβληθεί.

Στην φάση που προηγήθηκε ο Ρόιφ ήταν εξουδετερωμένος και ο Τζααντί αναγκάστηκε με το χέρι να διώξει την μπάλα πριν μπει γκολ από την κεφαλιά του Ιωαννίδη. Ένα λεπτό μετά ο Ιωαννίδης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το τελικό 2-1, που έμελλε να δώσει την μεγάλη πρόκριση στον Ολυμπιακό. Στην συνέχεια και οι δύο ομάδες έκαναν φάσεις για γκολ. Στις καθυστερήσεις η Άντερλεχτ είχε και την αποβολή του Λουκάκου μένοντας τελικώς με εννέα παίκτες.

Με το που έληξε το ματς υπήρξε πάντως ένταση και αναστάτωση στο γήπεδο καθώς οι Βέλγοι έπεσαν πάνω στον διαιτητή για διαμαρτυρίες. Είχαν ουκ ολίγα παράπονα από τον ρέφερι Καμπαξή κυρίως για τις δύο αποβολές που έδωσε στην διάρκεια της αναμέτρησης. Από την άλλη οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν στήσει το δικό τους... πάρτι! Επόμενος αντίπαλος των Πειραιωτών είναι η Άστον Βίλα σε μονό παιχνίδι στην Αγγλία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20: Βλάχος, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Μ. Σιώπης, Δ. Σιώπης (82' Βούρος), Βουτσιώτης (71' Παπασάβας), Λύρας (82' Παιδάκης), Γκίνο (83' Σούκιας), Ιωαννίδης (74' Βέργος).

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ Κ20: Ρόιφ, Ντ' Αλμπέρτο (78' Καρβάλιο), Εμπεμπά, Χέιλεν, Λουκακού, Ντεντονέλτερ, Ταρφί (78' Ντεβίλντε), Νταφ (61' Ριβιτούζο), Ακεμπόνγκ, Σουμαρέ (46' Τζααντί), Ντιαρά (46' Χενέν).

(Πηγή: http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/376086-thryliki-prokrisi-stoys-8)
Keywords
Τυχαία Θέματα