H Alter Summit των ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων στο ΟΑΚΑ

13:39 7/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 9 Ιουνίου στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις του ποδηλατοδρομίου ΟΑΚΑ (Σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνη), η εναλλακτική σύνοδος (Alter Summit) των ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων και συνδικάτων.

Στην Αθήνα θα παρουσιαστεί
και ένα κοινωνικό ευρωπαϊκό μανιφέστο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα συζητηθούν θέματα αιχμής, όπως η λιτότητα, ο ρατσισμός, η παιδεία, κλπ. (Ολόκληρο το πρόγραμμα στο http://altersummit2013.blogspot.gr/p/blog-page.html.)

Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., με θέμα την αντίσταση στα μέτρα λιτότητας και στη φασιστική απειλή (σημείο συγκέντρωσης στο Μουσείο).

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που συμμετέχει στις εκδηλώσεις ως παρατηρητής, καλεί με ανακοίνωσή της τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις Summit.

Οπως αναφέρει η ΟΛΜΕ, η συζήτηση για την εκπαίδευση έχει θέμα: «Αντίσταση στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας - Υπερασπιζόμενοι το μέλλον των επόμενων γενιών».

Στη συνέλευση αυτή η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει με ομιλητές συμβάλλοντας στον προβληματισμό που θα αναπτυχθεί και στην ανταλλαγή κινηματικών εμπειριών στις χώρες της Ευρώπης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και περικοπών. Στόχος είναι να οργανωθούν και κοινές δράσεις ανάμεσα στα συνδικάτα και τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας σε χώρες της Ευρώπης
Keywords
Τυχαία Θέματα