EURO 2012 (Γ΄ όμιλος, 2η ημέρα): Ιταλία-Κροατία 1-1

21:11 14/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και την Κροατία, για τη 2η ημέρα του Γ΄ ομίλου στο EURO 2012. To ματς έγινε στο Πόζναν και η "Σκουάντρα Ατζούρα" προηγήθηκε με τον Πίρλο στο 39΄, ενώ για τους Κροάτες του Σλάβεν Μπίλιτς ισοφάρισε ο Μάντζουκιτς στο 72΄. Αποφασιστικότητα και δύναμη ήταν τα κύρια στοιχεία του παιχνιδιού των "Ατζούρι" στο πρώτο ημίχρονο. Οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα η Ιταλία να ελέγχει απόλυτα το ματς για 45 λεπτά. Εχασε ευκαιρίες κυρίως με τον Μάριο Μπαλοτέλι
και άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Πίρλο, από πλάγια θέση στο 39΄. Στο β΄ ημίχρονο ο Πραντέλι έδωσε εντολή στους παίκτες του να αφήσουν χώρους και να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, ένα σύστημα που δεν "βγήκε".
Σταδιακά η Κροατία άρχισε να επιβάλει το δικό της "νόμο", απείλησε με κάποια μακρινά σουτ και είχε έντονη παρουσία στην περιοχή του Μπουφόν με διαδοχικά κόρνερ. Εν τέλει στο 72΄ από τη μεγάλη μπαλιά του Στρίνιτς στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάντζουκιτς "κατέβασε" τη μπάλα και εκτέλεσε τον αρχηγό της Ιταλίας, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση. Το ισόπαλο σκορ είχε ως αποτέλεσμα καμία από τις δύο ομάδες να μην ρισκάρει απολύτως τίποτα. Η ήττα θα "έθαβε" τα όνειρά τους για πρόκριση στους "8", ενώ τώρα τα πάντα είναι ανοιχτά και θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, όπου η Κροατία αντιμετωπίζει την Ισπανία και η Ιταλία την Ιρλανδία. Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Κίτρινες: Μότα, Μοντολίβο - Σίλντενφελντ ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Μάτζιο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Μότα (62΄ Μοντολίβο), Τζακερίνι, Κασάνο (84΄ Τζοβίνκο), Μπαλοτέλι (69΄ Ντι Νατάλε)
ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (68΄ Πράνιτς), Μάντζουκιτς (90΄+ Κράντσαρ), Γέλαβιτς (83΄ Εντουάρντο)

ΙΤΑΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ

1 Γκολ 1 7 Σουτ στο τέρμα 8 8 Αστοχα σουτ 2 15 Φάουλ κατά 22 6 Κόρνερ 3 3 Οφσάιντ 1 2 Κίτρινες 1 0 Κόκκινες 0 52% Κατοχή μπάλας 48% Θεατές: 37.096
Keywords
Τυχαία Θέματα