Ζάκυνθος: Νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου νεαρού σε μπαρ - Ερευνώνται και ρατσιστικά κίνητρα

«Εργαζόταν στην Ελλάδα για μια φωτογράφηση όταν τον ξυλοκόπησαν περίπου δέκα άτομα», αναφέρει σε δήλωση η οικογένειά του, η οποία τονίζει: «Ήθελε να περνάει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να συναντά νέους ανθρώπους. Ήταν ένας μεγάλος στοχαστής και καταπιανόταν συνεχώς με επιχειρηματικές δραστηριότητες» αναφέρουν στο mystatesman.com.

Η οικογενειακή δήλωση, στην ιστοσελίδα, περιλαμβάνει επίσης δηλώσεις από τους φίλους του που αποστέλλονται στην οικογένεια. «Ο Μπακάρι ήταν ένας καταπληκτικός

φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλαιότερους φίλους μου και ένας από τους πιο γνήσιους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ», έγραψε ένας φίλος του.

«Η ελληνική αστυνομία στη Ζάκυνθο κοινοποίησε στην αμερικανική πρεσβεία το θάνατο ενός υπηκόου των ΗΠΑ στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 7 Ιουλίου. Είμαστε σε επικοινωνία με τις αρχές και παρέχουμε προξενική βοήθεια στην οικογένεια του αποθανόντος πολίτη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Νέες συλλήψεις

Ακόμη έξι Σέρβοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή στον Λαγανά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, στο σημείο που ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.

Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού.

Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

«Η σκοτεινή πλευρά της Ζακύνθου»

Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στρέψει ξανά το βλέμμα τους στη Ζάκυνθο, έπειτα από την αποτρόπαια δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Daily Mail, που επισημαίνει ότι το νησί μπορεί να προσελκύει τουρίστες χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες του και την «άγρια» νυχτερινή ζωή, αλλά έχει και μία «σκοτεινή πλευρά», όπως σημειώνει, θυμίζοντας την περίπτωση του 19χρονου Βρετανού τουρίστα που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου το 2011 στη Ζάκυνθο.

Για τη φρικτή δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή, έξω από νυχτερινό μαγαζί στον Λαγανά, το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον ξυλοκοπήθηκε άγρια από 10 άτομα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ σημειώνει ότι εκτιμάται πως κάποιοι από τους δράστες τον χτύπησαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αστυνομία ερευνά αν υπήρχαν και ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αμερικανού.

αμερικανόςΖάκυνθοςξυλοδαρμόςμπαρΣέρβοι
Keywords
Τυχαία Θέματα