Υπέρ της καταδίκης των τριών μαθητών από το Ρέθυμνο ο Άδωνις

Προκλητικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την καταδίκη των τριών μαθητών από το Ρέθυμνο, τασσόμενος υπέρ της απόφασης του Δικαστηρίου. Μάλιστα παραλλήλισε τις μαθητικές καταλήψεις με τα γεγονότα και τις παραβατικές συμπεριφορές στο Μενίδι!

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι "τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα" ενώ υποστήριξε τον διευθυντή που έδωσε στον εισαγγγελέα τα ονόματα των μαθητών του λέγοντας. "Είναι εντελώς παράλογο να κατηγορείται ένας διευθυντής ή ένας δικαστής επειδή εφάρμοσε το νόμο", τόνισε ο Γεωργιάδης.

"Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία, τότε η Ελλάδα καταλήγει δυτική Αττική", είπε καταληκτικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Γαβρόγλου: "Ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας"

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε σχετικά με τις αναφορές Γεωργιάδη ότι "μας χωρίζει άβυσσος". Ο κος Γαβρόγλου υπογράμμισε πως είναι σημαντικό οι νέοι να μαθαίνουν να σέβονται τους νόμους, αλλά εξίσου σημαντικό είναι "να σέβεσαι το γεγονός ότι είναι νέοι".

"Ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας", σημείωσε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε δε ότι το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές, αλλά τις καταδικάζει απερίφραστα.

Η δε παραπομπή των μαθητών από τον διευθυντή του σχολείου, αλλά και η καταδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο Ανηλίκων χαρακτηρίστηκαν ως "πολύ περίεργη υπόθεση" από τον Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος υπενθύμισε ότι δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στην κατάληψη.

"Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά που δεν βοηθά ούτε την εκπαιδευτική διαδικασί, ούτε την απόδοση της δικαιοσύνης", πρόσθεσε ο υπουργός. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προηγούμενων κυβερνήσεων που ποινικοποιούσε τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Και άλλες παρόμοιες διώξεις

Πάντος ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας, κατήγγειλε ότι τη φετινή χρονιά υπήρξαν αρκετά κρούσματα διώξεων αυτού του είδους. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να σταματήσει κάθε απειλή δίωξης σε βάρος μαθητών και γονιών.

'Αδωνις ΓεωργιάδηςΝ.Δμαθητοδικείαδιώξεις μαθητώνΡέθυμνοκαταλήψεις μαθητώνΚώστας Γαβρόγλου
Keywords
Τυχαία Θέματα