Δεν ικανοποιούνται οι ασφαλιστικές με το νομοσχέδιο του ΓεΣΥ

Δεν ικανοποιούνται οι ασφαλιστικές εταιρίες με το προτεινόμενο νομοσχέδιο για το ΓεΣΥ, χαρακτηρίζοντάς το «ανεπαρκές» και «ελλιπές», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Ανδρέα Κρητιώτη, ο οποίος μίλησε σε διάσκεψη Τύπου.

Οι εκτιμήσεις των εταιριών, τις θέλουν να επιβαρύνονται με ζημιές μέχρι και 50% επί του κύκλου εργασιών από ασφάλειες υγείας, λόγω του προτεινόμενου μονοασφαλιστικού συστήματος.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου ασφαλιστών και εκπροσώπων όλων των εταιρειών, με τον κ. Κρητιώτη

να επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του συνδέσμου για ένα ΓεΣΥ με τα κριτήρια της καθολικότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με επιλογές γιατρού, νοσοκομείου και ασφαλιστικού φορέα, με πρώτη προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Τόνισε, δε, ότι ο Σύνδεσμος εκτιμά πως ένας μικρός αριθμός ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες πιθανόν να θελήσει να κρατήσει την ιδιωτική του ασφάλεια μέχρι να διαπιστώσει πώς θα εξελιχθεί το σύστημα, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι θα διακόψουν την ασφάλεια τους από τις ιδιωτικές εταιρείες γιατί δεν θα μπορούν να πληρώνουν διπλά ασφάλιστρα.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι «όσοι καλύπτονται από ομαδικά σχέδια που παρέχονται συνήθως από τους εργοδότες τους και με δική τους συνεισφορά, θα διακόψουν αμέσως την ιδιωτική ασφάλεια τους, διότι ο εργοδότης δεν θα μπορεί να πληρώνει διπλή συνεισφορά» και ανέφερε ότι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχουν 235 χιλ. ασφαλισμένοι.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του συνδέσμου Στέφη Δράκου, εξέφρασε την ενόχληση των ασφαλιστικών εταιρειών στις απόπειρες δαιμονοποίησης της αντίθετης άποψης.

Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες που εξαπολύονται από διάφορες πλευρές εναντίον του συνδέσμου, χαρακτηρίζοντάς τες ανυπόστατες.

Keywords
Τυχαία Θέματα