Ξεσκεπάζοντας τα ψέματα της ισραηλινής προπαγάνδας για τον πόλεμο στη Γάζα

Tweet

Τα ψέματα του εκπροσώπου των IDF [Ισραηλινές Δυνάμεις «Άμυνας»] και των ΜΜΕ για τον πόλεμο στη Γάζα συνεχίζουν να αναπαράγονται ασταμάτητα για λόγους προπαγάνδας.

Του John Brown

(μεταφράστηκε στα αγγλικά από τα εβραϊκά, από τον Sol Salbe).

«Η Χαμάς εξαναγκάζει κατοίκους να στέκονται στις ταράτσες, οδηγώντας στους θανάτους τους». Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από τον φόνο έξι μελών της οικογένειας

Καουάρε και άλλων δύο ανθρώπων στις 2.30 μ.μ. της 8ης Ιουλίου. Σύμφωνα με έρευνα [του ισραηλινού στρατού…] η οικογένεια εκκένωσε το σπίτι όταν έλαβε τηλεφώνημα από τον στρατό, αλλά επέστρεψε μετά που ο πύραυλος «που χτυπά την ταράτσα» εκλήφθηκε λανθασμένα ως o πύραυλος για την κατεδάφιση του σπιτιού. Η ισραηλινή αεροπορία ισχυρίζεται ότι γνώριζε πως η οικογένεια είχε αρχίσει να επιστρέφει αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει την πορεία του πυραύλου. Σε κάθε περίπτωση αυτό το επιχείρημα δεν στέκει καθώς έκτοτε οι IDF έχουν επιτεθεί σε άλλες οικογένειες με παρόμοιο τρόπο χωρίς καμιά προειδοποίηση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπως ο φόνος 26 μελών της οικογένειας Αμπού Τζάμε και 18 μελών της οικογένειας Αλ Μπατς, όπως και ο εκτεταμένος βομβαρδισμός άμαχου πληθυσμού στη Ράφα.

Οι σοροί των μελών της οικογένειας Αμπού Τζάμε

Ο εκπρόσωπος των IDF έσπευσε να ανακοινώσει ότι υπήρξε προσπάθεια διείσδυσης στο Κιμπούτς Ναχάλ Οζ στις 28 Ιουλίου, μέσα από τούνελ. Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι στο Κιμπούτς Έιν Χαχσλόσα, οι μαχητές της Χαμάς πήγαιναν προς το τοπικό νηπιαγωγείο. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι ισχυρισμοί βασίζονται σε ένα ψέμα: όλες οι επιδρομές είχαν ως στόχο στρατιώτες. Το τούνελ υπάρχει και οι τοποθεσίες της επίθεσης είναι πολύ μακριά από τις τοποθεσίες που αναφέρθηκαν στις αναφορές των IDF. Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου του Εσκόλ ζήτησε να γίνει διόρθωση στις ανακοινώσεις [ο σύνδεσμος στα εβραϊκά] αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ. Αναφορές συνέχισαν να γίνονται στις «τρομοκρατικές επιθέσεις» που απετράπησαν. Είναι λογικό να υποθέσει κανείς πως ο λόγος γι’ αυτό είναι μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν επιχειρησιακές αποτυχίες όπως αποτυχημένη προετοιμασία στο φυλάκιο και μη επιχειρησιακή είσοδος σε ένα μη τεθωρακισμένο όχημα σε μια επικίνδυνη ζώνη στο Έιν Χαχσλόσα. Επιπρόσθετη πληροφόρηση υπάρχει εδώκαι εδώ [στα εβραϊκά – ΣτΜ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόματη μετάφραση]

Παρά το γεγονός πως μια ανυπόστατη αναφορά δημοσιεύτηκε στην [εφημερίδα] Μααρίβ και σε σελίδα του [ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού αστέρα] Άβρι Γκιλάντ στο facebook [στα εβραϊκά], οι υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού δεν έχουν καμιά γνώση για σχέδιο να χρησιμοποιηθούν [από τη Χαμάς] ταυτόχρονα πολλά τούνελ κατά την εβραϊκή πρωτοχρονιά για να κατακτήσουν το σύμπαν. Ο ισχυρισμός διαψεύστηκε από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών [εβραϊκά]. Ακόμα κα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ το αρνήθηκε [εβραϊκά].

«Ο ΟΗΕ ζητά από το Ισραήλ να μοιραστεί το σύστημα Iron Dome με τους Παλαιστίνιους». Το copyright αυτού του ψέματος ανήκει σε ένα παραπλανητικό τίτλο στους ισραηλινούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους Ynet [εβραϊκά] και Arutz Sheva. Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παραπονέθηκε επειδή οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ όπλα και συμπληρωματικό στρατιωτικό προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια των μαχών, όπως έκτακτη βοήθεια για το Iron Dome, ενώ κανείς δεν παρέχει στους Παλαιστίνιους προστασία από τους βομβαρδισμούς. Μπορεί κανείς να βρει την ακριβή διατύπωση εδώ. Αξίζει να σημειωθεί πως η αγγλική εκδοχή του άρθρου της Ynetδεν επανέλαβε το ίδιο λάθος.

Το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome

«Η Χαμάς εκτέλεσε 20 άτομα που διαδήλωναν εναντίον της στη Σετζάιγια», ανέφερε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού ρεπόρτερ Αλόν Μπεν-Νταβίντ [εβραϊκά], που επαναλήφθηκε δεκάδες φορές την πρώτη μέρα που μεταδόθηκε και ακόμα επαναλαμβάνεται. Αυτό το ρεπορτάζ δεν είναι αληθινό. Πέντε κάτοικοι του Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν σε ένα περιστατικό, όταν ένας κάτοικος πυροβόλησε έναν εθελοντή της UNRWA στο πόδι, προκαλώντας μια τοπική αντιπαράθεση. Η αστυνομία της Χαμάς διέλυσε το πλήθος πυροβολώντας, σκοτώνοντας πέντε άτομα. Ο ίδιος ο Αλόν Μπεν-Νταβίντ διόρθωσε το ρεπορτάζ, αλλά παρόλα αυτά αναπαράχθηκε αργότερα στο Κανάλι 1. Την ίδια περίοδο οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 13 διαδηλωτές στη Δυτική Όχθη [ΣτΜ ήδη ο αριθμός έχει φτάσει στους 16], με τουλάχιστον τους 10 από αυτούς να μην αποτελούν απευθείας απειλή για τους στρατιώτες των IDF. Και παρόλο που η είδηση έχει επιβεβαιωθεί, σχεδόν καθόλου δεν αναφέρεται από τα μέσα.

Ο υπολοχαγός Χαντάρ Γκολντίν δεν αιχμαλωτίστηκε όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε κοντά στη μονάδα του Γκολντίν. Αιχμαλωτίστηκε όταν, μαζί με στρατιώτες της μονάδας του, προχώρησαν κι έπεσαν σε ενέδρα κοντά σε άνοιγμα ενός τούνελ και σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών πρόσωπο με πρόσωπο. Παρά το ευρύ ενδιαφέρον των μέσων, η άμεση απάντηση των IDF, που ωραιοποίησαν το περιστατικό χρησιμοποιώντας τον όρο «Ντιρεκτίβα Χάνιμπαλ», μετατράπηκε σε μια μαζική, επίθεση αδιακρίτως εναντίον του άμαχου πληθυσμού, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 130 άτομα και σχεδόν καθόλου δεν αναφέρθηκε στα ισραηλινά μέσα.

«Η Χαμάς επενδύει 40% του προϋπολογισμού της στα τούνελ». Σύμφωνα με διαρροές ισραηλινών πηγών, η Χαμάς ξοδεύει λιγότερο από 14% του προϋπολογισμού της στην άμυνα. Αυτό είναι λιγότερο από το ισραηλινό ποσοστό επένδυσης στην ανάπτυξη του στρατού. [ΣτΜ. Βλ. επίσης εδώ]

«Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανάγκασαν το Ισραήλ να παρέχει τσιμέντο στη Γάζα, που επέτρεψε να χτιστούν τα τούνελ». Από το 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2013, το Ισραήλ επέτρεψε την είσοδο τσιμέντου [στη Λωρίδα της Γάζας] για χρήση μόνο από διεθνείς οργανώσεις. Τον Σεπτέμβριο επέτρεψε την είσοδο τσιμέντου για χρήση από ιδιώτες. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο τσιμέντου τον Οκτώβριο όταν αποκαλύφθηκε ένα τούνελ. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί δεν επηρέασαν τη Χαμάς [εβραϊκά] που συνέχισε να εισάγει λαθραία τσιμέντο από τη Ράφα. Έτσι οι περιορισμοί έθεσαν εμπόδια μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

Ευχαριστίες στον Ιταμάρ Σαλτιέλ και την οργάνωση Gisha για τα στοιχεία που παρείχαν για τα σημεία 7 και 8.

To άρθρο, με εξαίρεση μια αλλαγή στον τίτλο, είναι μεταφρασμένο από το 972mag.com

ΠΗΓΗ: intifadagr.wordpress.com

Tags: ΠαλαιστίνηΓάζαΙσραήλ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα