Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Λουκμάν από χρυσαυγίτες

Tweet

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου ξεκινάει η δίκη των δύο χρυσαυγιτών για τη δολοφονία (επτά συνολικά μαχαιριές στο στήθος και την πλάτη) του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, τα ξημερώματα της 17ης ενώ πήγαινε με το ποδήλατό στη δουλειά του. Παρόντες στη δίκη θα είναι και οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν, Καντάμ Χουσεϊν και η Σούκραν Μπίμπι, που ζητούν δικαίωση για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Έξω από το δικαστήρια της λεωφόρου Αλεξάνδρας

και Λουκάρεως, στις 9:00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση για την καταδίκη των νεοναζί και με αίτημα την διερεύνηση της διασύνδεσης των δύο δραστών με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και την πολιτική ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η δολοφονία του Λουκμάν με κατηγορούμενους τους Χρήστο Στεργιόπουλο, 29 ετών, και Διονύση Λιακόπουλο, 27 ετών, εντάσσεται και στη δικογραφία της υπόθεσης για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Εξάλλου υπενθυμίζεται πως στα σπιτια τους εντοπίστηκαν ανάμεσα στα φονικά όπλα (τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδηρογροθιά, πολλά μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα) και πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: tvxs.gr

Tags: Σαχζατ ΛουκμάννεοναζίΧρυσή αυγήδολοφονία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα