Καταγγελία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ειδικότητας ΠΕ18:33 Βρεφονηπιοκόμων περιφέρειας Κρήτης

Tweet

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕ18.33 «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τη Δευτέρα 16/12 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, με εκπρόσωπο του ΥΠΑΙΘ, όπου και ανακοινώθηκε η νέα κατανομή των 1400 θέσεων που πρόκειται να προκηρυχθούν

άμεσα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. (Μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή την ίδια μέρα, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης δήλωσε πως σε 48 ώρες θα ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες θέσεις).

Σαν Βρεφονηπιοκόμοι Κρήτης, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας σχετικά με τον τρόπο κατανομής των συγκεκριμένων θέσεων ο οποίος ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ από τα ΙΕΚ/ΣΕΚ της περιφέρειας Κρήτης τους Βρεφονηπιοκόμους & ιδιαίτερα από τους νομούς Χανίων & Ηρακλείου, στους οποίους αρχικά είχε προβλεφθεί να λειτουργήσει η ειδικότητα στα ΙΕΚ/ΣΕΚ.

Συγκεκριμένα:

1.Με την πρώτη Υ.Α. 10656/18-9-2013 (φεκ.Β 2490/4-10-13) είχαν δοθεί 3 θέσεις βρεφονηπιοκόμων εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΙΕΚ/ΣΕΚ Ηρακλείου & 3 για τα αντίστοιχα των Χανίων.

2. Με την δεύτερη Υπουργική απόφαση του ΥΠΑΙΘ, ΦΕΚ 2799/4-11-2013 που αφορά αντίστοιχα την κατανομή των 925 θέσεων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ/ΣΕΚ (που φέρει υπογραφή Υπουργού), οι θέσεις που δίδονταν στην ειδικότητα Βρεφονηπιοκόμων, παρέμεναν ακριβώς οι ίδιες (3 Χανιά & 3 Ηράκλειο)

3. Επειδή οι θέσεις είναι 925 ... δυστυχώς τα κατάφεραν και ισχύει «ο θάνατός σου η ζωή μου». Σίγουρα η δικαιολογία είναι ότι έβγαλε θέσεις σε παιδικούς, αλλά δεν τις έβγαλε (που είναι το φεκ;)

4. Δεν μπορούν οι υπεύθυνοι του υπουργείου (ή όποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη κατανομή θέσεων εξυπηρετώντας προσωπικά ή συντεχνιακά συμφέροντα) να εκμηδενίζουν την κατάρτιση σε μία ολόκληρη ειδικότητα στη περιφέρεια Κρήτης ενώ ταυτόχρονα να την αυξάνουν αλόγιστα σε μία άλλη περιφέρεια.

-Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου την ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ των ειδικοτήτων στις περιφέρειες της Χώρας.

-Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό, την διάσπαση και την ταυτόχρονη «Ανθρωποφαγία» που προωθεί το υπουργείο με την άδικη κατανομή θέσεων που επιχειρεί.

- Στηλιτεύουμε τη στάση του Υπουργείου απέναντι στην ειδικότητά μας , καθώς και την έλλειψη σοβαρότητας, μιας και οι το υπουργείο τελικά αποδεικνύεται ή «Πύθια» ή «άλλα λέει κι άλλα κάνει»!

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα ειδικότητας ΠΕ 18.33 «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ» Περιφέρειας Κρήτης

Tags: διαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα