Βρέφος γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος

Κοινωνία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ

Εξιτήριο μετά από τρεισήμισι μήνες πήρε χθες το νεογέννητο κοριτσάκι από το Τέξας, το οποίο γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος. Το βρέφος υποβλήθηκε σε λεπτή καρδιοχειρουργική επέμβαση και για την προστασία του βγήκε από το νοσοκομείο φορώντας μία ροζ, προστατευτική «πανοπλία».

Το βρέφος γεννήθηκε με μία σπάνια νόσο που ονομάζεται εκτοπία καρδιάς, η οποία παρουσιάζεται σε μία ανά οκτώ εκατομμύρια γεννήσεις. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι καρδιά βρίσκεται έξω από το στήθος.

Η Οντρίνα Καρδένας, όπως ονομάζεται, υποβλήθηκε σε λεπτή επέμβαση που διήρκεσε 16 ώρες και έγινε στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί τη θεωρούν ιδιαίτερα τυχερή, καθώς το 90% των βρεφών που γεννιούνται με αυτή τη νόσο, πεθαίνουν σε μερικές ημέρες.

Η μητέρας της είχε μάθει για τη νόσο του αγέννητου παιδιού της στον υπέρηχο της 16ης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Οντρίνα θα χρειαστεί να κάνει μερικές ακόμη επεμβάσεις ώστε να διορθωθούν και άλλα λειτουργικά ελαττώματα που έχει η καρδιά της. ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν μερικοί μήνες ακόμη, ώστε να επουλωθούν τα υπάρχοντα τραύματα. Επίσης, για το υπόλοιπο της ζωής της θα πρέπει να εξετάζεται τακτικά από καρδιολόγο.

Το σημαντικό είναι πάντως ότι η κατάσταση της υγείας της είναι καλή και οι γιατροί ελπίζουν για το καλύτερο.

tanea.gr

Tags: βρέφοςκαρδιάΤΕΞΑΣστήθος
Keywords
Τυχαία Θέματα