Βάλτε ρε τουλάχιστον κρυφτό, αμπάριζα, μακριά γαϊδουρα...

Αρθρογράφος: Νίκος Μπάντης

Διαφήμιση για «κέντρο δημιουργικής απασχόλησης» παιδιών (νέο φρούτο, καθότι είμεθα πλέον ευρωπαίοι και με τη βούλα). Και καλά με το θέατρο, τη ζωγραφική και το χορό. Τα παιδάκια παίζουν, ζωγραφίζουν, χορεύουν και περνάνε καλά.
- Με τη ρομποτική μάλλον έχει ξεφύγει το θέμα. Όπου και να στρέψεις τ’ αυτιά σου, κάτι ακούς γι αυτήν. Αφού να σκεφτεί κανείς, ότι τέτοιου είδους «μαθήματα», κάνουν πλέον και φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.
- Με την «αρχιτεκτονική» τι ακριβώς παίζεται; Τα παιδιά διδάσκονται

μήπως γραμμικό σχέδιο ή το ρίχνουν στο «χτίσιμο», ίσως με τουβλάκια Lego;
- Η «ρητορική» είναι μια λέξη εύηχη και ίσως να κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός γονιού που διαβάζει τη διαφήμιση, γιατί σου λέει «εγώ το παιδί μου θα το κάνω ρήτορα, γιατί να μη ξεκινήσει από μικρό;».
- Όταν πάλι βλέπεις στις δραστηριότητες «χημεία», δεν ξέρω που ακριβώς πάει το μυαλό σου. Μάλλον σε απλά πειράματα που μπορούν να εκτελέσουν τα πιτσιρίκια. Πρέπει πάντως κατά τη γνώμη μου να προσθέσουν και τη βιολογία καθώς και τη φυσική (όχι πάντως ακόμα ΑΕΠΠ και ΑΟΘ… πλάκα κάνω).
- Η «συναισθηματική νοημοσύνη» για να καταλάβω είναι κριτήριο για να «γράψει» κάποιος γονιός το παιδί του σε τέτοιου είδους κέντρα; Σκηνικό: Η κυρά Κατίνα έχει το εγγονάκι της 5 χρονών από το χέρι στο δρόμο και η γειτόνισσα της φωνάζει «Που πάτε καλέ, γιαγιά και εγγονός;» Και η κυρά Κατίνα απαντά όλο καμάρι «Πάμι για συνισθηματική νουημουσύν!» Κόκκαλο η γειτόνισσα.
- Και τελευταία αφήνω το σαρβάϊβορ και το μάστερ-σεφ. Με τα ίδια σκατά με τα οποία ταΐζει η ιδιωτική τι-βι τους ενήλικες έλληνες - αμερικανάκια, θέλουν κάποιοι να ταΐζουν και τη νέα γενιά ώστε τα παιδιά να μη σκέφτονται, να μην αποφασίζουν, απλά να δέχονται εύπεπτα μηνύματα και να κάνουν ότι τους υπαγορεύουν κάποιοι επιτήδειοι. ΒΑΛΤΕ ΡΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: ΚΡΥΦΤΟ, ΑΜΠΑΡΤΖΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ… ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ετικέτες: Νίκος Μπαντής
Keywords
Τυχαία Θέματα