Υπολογιστής στην κόρη των ματιών μας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Η Google σχεδιάζει την κατασκευή των «γυαλιών του μέλλοντος», τα οποία θα συνδέονται στο ΔιαδίκτυοΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - tanea.gr, 5/5/2012 Σηκώνεστε από το κρεβάτι και φοράτε τα γυαλιά σας για να δείτε τι καιρό κάνει στο Σύνταγμα. Βγαίνετε από το σπίτι για να πάτε στο ραντεβού σας, ακούγοντας μουσική
μέσα από τα γυαλιά. Αποφασίζετε να περπατήσετε μέχρι το Μετρό, αλλά τα γυαλιά σάς ενημερώνουν ότι ο σταθμός στο Σύνταγμα είναι προσωρινά κλειστός.

Περιμένοντας το λεωφορείο, βλέπετε μια αφίσα που διαφημίζει τη συναυλία που θα δώσει ο αγαπημένος σας τραγουδιστής. Αμέσως «λέτε» στα γυαλιά σας να τη βγάλουν φωτογραφία και να την ανεβάσουν στο Ιντερνετ για να τη δουν οι φίλοι σας...
Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά θα είναι σύντομα πραγματικότητα - τουλάχιστον αν πιστέψουμε την Google, η οποία παρουσίασε πρόσφατα τα σχέδιά της για την κατασκευή των «γυαλιών του μέλλοντος».
Πρόκειται για ένα ζευγάρι φουτουριστικών, ψηφιακών γυαλιών τα οποία συνδέονται στο Διαδίκτυο και εισάγουν αυτόν που τα φορά σε μια εικονική πραγματικότητα τόσο αληθινή όσο και τα αντικείμενα ή τα πρόσωπα που συναντά έξω στον δρόμο.
Η Google υπόσχεται ότι το Project Glass - όπως ονόμασε το νέο της εγχείρημα - θα παρέχει τις βασικές λειτουργίες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών tablet, φέρνοντας το Ιντερνετ, τα πολυμέσα και τις τηλεπικοινωνίες στην κόρη του ματιού μας.
Ξεχάστε τις εποχές που σταματούσατε στο περίπτερο για να ρωτήσετε πού βρίσκεται η οδός που ψάχνετε ή αναζητούσατε με τις ώρες ένα σημείο με δωρεάν Wi-Fi για να στείλετε μήνυμα στους φίλους σας μέσω Διαδικτύου.

Οι βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας εμφανίζονται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας την ώρα που συνομιλείτε με τους φίλους σας μέσω βιντεοκλήσης, βγάζετε φωτογραφίες, ακούτε μουσική ή κάνετε ηλεκτρονικές αγορές ενώ περπατάτε.

Ξεχάστε, επίσης, το GPS, το κινητό τηλέφωνο, το laptop, το MP3 player ή τη φωτογραφική σας μηχανή. Ολες οι εργασίες τους διεκπεραιώνονται απλώς φορώντας τα γυαλιά σας!
Πώς λειτουργούν.
Τα μαγικά γυαλιά αποτελούν προϊόν εργασίας του Google Χ, του μυστικού εργαστηρίου της Google που αναπτύσσει προηγμένα ερευνητικά προγράμματα, όπως το αυτόνομο αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του, το οποίο παρουσιάστηκε το 2010.
Τα ψηφιακά γυαλιά της Google βασίζονται στην τεχνολογία της αποκαλούμενης «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality). Πρόκειται για μια μέθοδο με την οποία ο πραγματικός κόσμος αναμειγνύεται με τον ψηφιακό. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο χρήστης μιας συσκευής - εν προκειμένω των γυαλιών - έχει στη διάθεσή του πλήθος πληροφοριών (κείμενο, εικόνα, βίντεο κ.λπ.) για το περιβάλλον στο οποίο ζει ή κινείται.
Με τα ψηφιακά γυαλιά, η Google φιλοδοξεί να αξιοποιήσει το σύνολο των υπηρε
Keywords
Τυχαία Θέματα