Το «βαθύ κράτος» πολιτεύεται

Tweet

Αποκαλυπτικό ρεποερτάζ από τους φορείς του Ιού στην Εφημερίδα των Συντακτών

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκέντρωση με σαφή πολιτικό προσανατολισμό, αλλά χωρίς καμιά κομματική υποστήριξη. Το παράξενο είναι πως, παρά το γεγονός ότι παρευρέθησαν πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής δημόσιας ζωής, δεν υπήρξε καμιά δημοσιότητα, παρά μόνο σε περιθωριακούς ιστότοπους.

Τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες έλαμψαν διά της απουσίας τους. Και όμως, ίσως το βράδυ εκείνο γεννήθηκε κάτι νέο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Από νωρίς δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα στη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου. Οι διοργανωτές είχαν προβλέψει να έχουν καθίσματα και στον προθάλαμο, μαζί με μια οθόνη που μετέδιδε τις ομιλίες. Από την πρώτη στιγμή μάς κίνησε το ενδιαφέρον η «υβριδική» μορφή της συγκέντρωσης. Γιατί στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο συγκεντρώσεις σε συσκευασία μίας. Από τη μια μεριά επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλείου Νικόπουλου «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα». Από την άλλη, όμως, στην παρουσίαση αυτή εμφανιζόταν ως «συνδιοργανωτής» το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Εθνους, ως μοχλός αναζωογονήσεως και ανορθώσεως του κατατρωθέντος ηθικού και εθνικού σθένους των Ελλήνων»

Διαβάστε ΕΔΩ την Συνέχεια του ρεπορτάζ

Tags: εκκλησίαιός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα