Το ελληνικό χωριό που είναι το καλύτερα κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης το 2017

Η λίστα των Europe's best hidden gems του οργανισμού Best Europe Destinations, περιλαμβάνει φέτος και ένα παραθαλάσσιο χωριό από την Ελλάδα, το οποίο δεν ανήκει στα γνωστά νησιά που συνήθως βγαίνουν πρώτα στις λίστες του καλύτερων προορισμών του καλοκαιριού. Εδω να τονίσουμε πως το ελληνικό χωριό όχι μόνο είναι στην λίστα αυτή αλλά βρίσκεται και στην κορυφή της.

Αναδεικνύοντας τα "κρυμμένα διαμάντια" της Ευρώπης το Best Europe

Destination τοποθετησε πρώτο στην φετινη λίστα το Κοκκάρι της Σάμου

Άλλα κρυμμένα διαμάντια είναι το Civita Di Bagnoregio στην Ιταλία το Rothenburg της Γερμανίας, το Preko της Κροατίας, το Rocamadour της Γαλλίας και άλλα.

Το Κοκκάρι είναι χωριό της Σάμου. Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 1.060 κατοίκους. Το Κοκκάρι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή το όνομά του αποδίδεται στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού, ενός είδους μικρού κρεμμυδιού.

Η κύρια απασχόληση των κατοίκων του Κοκκαριού είναι ο τουρισμός, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά χωριό της Σάμου. Πόλο έλξης στο Κοκκάρι αποτελούν τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια, το μικρό λιμάνι και οι παραλίες που το περιβάλλουν. Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του Κοκκαριού είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ μεγάλο πανηγύρι διεξάγεται στις 27 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Παντελεήμονα.

«Η Σάμος είναι ένα μέρος με απίστευτη βλάστηση. Τα πάντα γύρω από το παρθένο τοπίο είναι φτιαγμένα με χρώμα και φως. Κάθε βήμα και μια αποκάλυψη. Είτε είναι στα επιβλητικά βουνά, όπως το Κέρκης και το Αμπελος, με αλπικές θερμοκρασίες τον χειμώνα και ατελείωτη βροχή, είτε στις σπηλιές, τα φαράγγια, το περιβάλλον της Σάμου θυμίζει την ελληνική ενδοχώρα σε μικρογραφία», προσθέτει το Best Europe Destinations

Σάμοςταξίδια
Keywords
Τυχαία Θέματα