Το δημοψήφισμα λέει ανεξαρτητοποίηση - Το Κίεβο δολοφονεί - Η Δύση δεν αναγνωρίζει

Tweet

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το δημοψήφισμα στις πόλεις του Ντόνετσκ και του Λουγκανσκ, για την ανεξαρτητοποίηση τους, ενώ παράλληλα στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου έκαναν επίθεση σε εκλογικά τμήματα με σκοπό να σαμποτάρουν την διαδικασία, και με αποτέλεσμα σύμφωνα με μαρτυρίες, να υπάρξει ένας νεκρός και αρκετοί τραμαυτίες

Οι κάλπες έκλεισαν στις 11 (τοπική ώρα). Η συμμετοχή

έφτασε κοντά στο 80% , ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν πως μόνο το 5% ψήφισε όχι, στην ανεξαρτητοποίηση

Ο Ντένις Πουσιλίν, ηγέτης των αυτονομιστών, ανέφερε πως με την ανακοίνωση του αποτελέσματος η περιοχή θα προχωρήσει στο σχηματισμό δικών της κρατικών θεσμών και θα θεωρήσει τα κυβερνητικά στρατεύματα «δυνάμεις κατοχής».

O Βλάντιμιρ Πούτιν, θα διατυπώσει τη γνώμη του σχετικά με το δημοψήφισμα, με βάση τα αποτελέσματά του, ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμιτρι Πεσκόφ

(Reuters / Valentyn Ogirenko)

Πως αντιδράει η Δύση, και η κυβέρνηση του Κιέβου

Η Δύση δεν αναγνωρίζει το δημοψίφησμα και το χαρακατηρίζει "παράνομο", ενώ το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου αναφέρει Οι οργανωτές αυτής της εγκληματικής φάρσας παραβίασαν το Σύνταγμα και τον ουκρανικό νόμο...Το Κρεμλίνο εμπνεύστηκε, οργάνωσε και χρηματοδότησε το δημοψήφισμα της 11ης Μαϊου, το οποίο δεν έχει καμία νομική αξία, ενώ δεν θα έχει και καμία νομική συνέπεια για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Ο νεκρός έξω από το εκλογικό τμήμα - Πηγή φωτο: rt

Αιματηρές επιθέσεις από τις δυνάμεις του Κιέβου

Σε 4 περιοχές, Belokurakinsky, Svatovsky, Troitsky and Melovsky ,ο στρατός δεν αφήσε να γίνει το δημοψήφισμα. Όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο, πυροβολούσαν εν' ψυχρώ έξω από εκλογικά τμήματα.

Οι κάτοικοι των πόλεων δημιούργησαν ομάδες αυτοάμυνας και προστατεύουν την διαδικασία.

Νεκρός έξω από εκλογικό τμήμα

Όπως ανέφερε το russia today και η δημοσιογράφος Ilya Azar ένας κάτοικος σκοτώθηκε και πάρα πολλοι έχουν τραυματιστεί , καθώς ο στρατός του Κιέβου άνοιξε πυρ σε διαδηλωτές που είχαν μαζευτεί έξω από το εκλογικό τμήμα που έχει καταληφθεί από την Ουκρανική Κυβέρνηση.

(Βίντεο με τον στρατό του Κιέβου να πυροβολεί έξω από τα εκλογικά τμήματα)

Η δημοσιογράφος Ilya Azar έγραψε στο μπλογκ της , πως "μόλις είδα έναν στρατιώτη του Κιέβου να σκοτώνει έναν και να τραυματίζει πολλούς"

Tags: ΟυκρανίαδημοψήφισμαΝτόνετσκ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα