Τι ισχύει για τις υπηρεσιακές μεταβολές , τις κανονικές άδειες και τις άδειες άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων

Tweet

Εγκύκλιο σχετικά με τη μη αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών και κανονικών αδειών, χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους υπαλλήλους, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

Αναλυτικότερα:

1 Οι υπάλληλοι που δεν έχουν πενθήμερη εβδομάδα εργασίας και μετακινούνται σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

* Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.

* Οσοι

μετακινηθούν σε απόσταση πάνω από 401 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφ' όσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

* Οσοι μετακινηθούν προς τα νησιά ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να μπορεί να υπερβεί τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

2 Οι υπαλλήλοι οι οποίοι έχουν πενθήμερη εβδομάδα εργασίας και μετακινούνται σε απόσταση από 200 έως 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

* Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφ' όσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

* Οσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Στις υπηρεσίες στις οποίες, λόγω της αποστολής και λειτουργίας τους, μπορούν να προκληθούν προβλήματα από τη χορήγηση αδειών αφειδώς, όπως τα νοσοκομεία και τα λιμάνια, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι η χρήση της άδειας, ως προς τον αριθμό των ημερών, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη φειδώ.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατό να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα.

Tags: εκλογέςεκλογικές άδειεςΕπισυνάψεις: egkyklios_2014_.pdf Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα