Τα προβλήματα των φιλολόγων του νομού Καρδίτσας και κυρίως εκείνων που βρίσκονται σε διάθεση

Tweet

Η φετινή σχολική χρονιά υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη για τους φιλολόγους του νομού Καρδίτσας και κυρίως για εκείνους που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.25 συνάδερφοι στην αρχή της χρονιάς βρέθηκαν χωρίς ωράριο και απασχολήθηκαν σε θέσεις γραμματειακής υποστήριξης και μάλιστα , ακόμα και σήμερα, δύο εβδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων , 5 φιλόλογοι παραμένουν με μηδενικό διδακτικό ωράριο.Το νούμερο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και οι προβλέψεις κάνουν

λόγο για περαιτέρω αύξηση του, εάν υπάρξει και επιπρόσθετη διεύρυνση του διδακτικού ωραρίου κατά δύο ώρες. Ένας δεύτερος λόγος που όξυνε το πρόβλημα υπήρξε και η ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας σε ξενόγλωσσους και θεολόγους ,καθώς ήταν ασαφής η εγκύκλιος της 7-9-2013,με την οποία τροποποιείται και συμπληρώνεται η αρ.πρωτ. 118842/γ2/17-09-2008 υπουργική απόφαση σχετικά με τις δεύτερες αναθέσεις μαθημάτων .Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι εάν μπορεί και πρέπει να ανατίθεται φιλολογικό μάθημα σε άλλες ειδικότητες, όταν υπάρχουν στη διάθεση φιλόλογοι με μειωμένο ή ακόμα και μηδενικό ωράριο. Ιδιαίτερα στο νομό μας αξίζει να σημειωθεί ότι οι ώρες της Ιστορίας που δόθηκαν στις παραπάνω ειδικότητες ως β΄ ανάθεση άγγιξαν τις 100.

Γνωρίζουμε καλά ότι η αύξηση του ωραρίου δημιούργησε μεγάλο αριθμό ‘’πλασματικά’’ πλεοναζόντων συναδέρφων στους περισσότερους νομούς της χώρας. Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με το νέο ΦΕΚ περί υποχρεωτικών μεταθέσεων εκπαιδευτικών, δημιουργεί ανασφάλεια και δυσοίωνες προβλέψεις για συναδέρφους, που δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια προυπηρεσίας και το 60% του υποχρεωτικού ωραρίου.

Σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει τα μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται ανήμποροι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, μετά μάλιστα από πολύχρονη προυπηρεσία σε ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές. Κάτω από τέτοιες αντίξοες συνθήκες δεν επιτρέπεται στον εκπαιδευτικό ν΄ αφοσιωθεί απρόσκοπτα στο εκπαιδευτικό του έργο.

Με την επιστολή αυτή επιδιώκουμε να σας κάνουμε κοινωνούς του προβλήματος, που ταλανίζει μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους να γίνει προσπάθεια επίλυσής του, ώστε κανείς συνάδερφος να μην αναγκαστεί υποχρεωτικά να μετατεθεί για μια 5ετία μακριά από την οικογένειά του.Ευελπιστούμε οι αρμόδιοι να επιδείξουν την πρέπουσα υπευθυνότητα στην εξομάλυνση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ώστε να μην επαναληφθούν ατυχείς χειρισμοί του παρελθόντος.

Οι φιλόλογοι της διάθεσης του ΠΥΣΔΕ ν.Καρδίτσας

Tags: φιλόλογοιΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα