SOS Πρυτάνεων: «Δεν ξέρουμε αν και πώς θα λειτουργήσουμε από τον Σεπτέμβριο»

Tweet

Η συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι Πρυτάνεις, επικεντρώθηκε στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων, και το θέμα της υποχρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που φέρνει το λουκέτο σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ.

«Έχουμε ζητήσει πολλές φορές από τον κ. Αρβανιτόπουλο να μας συναντήσει, ωστόσο δεν μας έχει δεχτεί τους τελευταίους 4 μήνες. Για τη διαθεσιμότητα δε ρωτηθήκαμε ποτέ και τώρα βρισκόμαστε σε οριακό σημείο.

Γι’ αυτό το οριζόντιο μέτρο της διαθεσιμότητας οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει αρκετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Όπως είχαμε ξανά αναφέρει πριν λίγες μέρες, υπάρχει τεράστια ανησυχία σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, η οποία χτυπιέται με τον πιο επιθετικό τρόπο από το Υπουργείο Παιδείας

Όπως αναφέρει η Μ.Παπαματθαίου, στο ΒΗΜΑ, η κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έκλεισε την Παρασκευή λόγω έλλειψης προσωπικού. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 17 πόρτες παραβιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Τμήμα Μαθηματικών λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης. «Δεν ξέρουμε αν και πώς θα λειτουργήσουμε από τον Σεπτέμβριο» είπαν σήμερα πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλος ανέφερε «Αν σχεδιάζεται σχέδιο "Αθηνά Νο2" λόγω μειωμένης χρηματοδότησης των ΑΕΙ, σημαίνει ότι τελικά η κυβέρνηση σχεδίασε αυτή την υποχρηματοδότηση για να οδηγηθεί σε αυτό το αποτέλεσμα και εδώ θα υπήρχε πρόβλημα» ενώ επισήμανε πως : «Τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις υπάρχουν για να λειτουργήσει σωστά ένα πανεπιστήμιο... η καδημαϊκή ελευθερία, επαρκές προσωπικό και η χρηματοδότηση»

Tags: ΑΕΙΤΕΙδημόσια εκπαίδευση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα