Τα κουτάκια, η αναλγησία και οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής

- Εχεις απαλλαγεί νόμιμα από τον στρατό;

- Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα γιατί με λένε Μαρία και είμαι γυναίκα!

- Δεν συμπλήρωσες το κουτάκι; Απορρίπτεσαι!

- Είσαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος;

- Πως είναι δυνατόν να είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και να κάνω αίτηση για αναπληρώτρια; Αφού τα τελευταία 15 χρόνια κάνω την ίδια αίτηση και προσλαμβάνομαι σαν αναπληρώτρια της Ειδικής Αγωγής.

Εχετε όλα τα στοιχεία μου 15 χρόνια...

- Δεν συμπλήρωσες το κουτάκι; Απορρίπτεσαι!

Για πρώτη φορά φέτος περισσότεροι απο 200 αναπληρωτές -τριες

της Ειδικής Αγωγής, οι πιο πολλοί- ές με πολυετή προϋπηρεσία μένουν άνεργοι-ες παρόλο που έχουν πολύ υψηλά μόρια.

Γιατί;

Δεν συμπλήρωσαν σωστά τα κουτάκια σε ένα παρανοϊκό ερωτηματολόγιο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας!

Θα διαπιστώσετε μόνοι -ες σας γιατί σήμερα, έφτασε στα χέρια μας και δημοσιεύουμε το ερωτηματολόγιο Λερναία Ύδρα.

Στο ερωτηματολόγιο - παράνοια, υπάρχει μόνο ένα κουτάκι, όχι δύο, όπως θα ήταν λογικό, χωρίς επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Οπότε ό,τι και να απαντήσεις την έβαψες!

Βγαίνει ένα άλλο κεφάλι του τέρατος της γραφειοκρατίας και σε κάνει δυο μπουκιές!

Αυτή την προβληματική διαδικασία θέσπισε φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας από τους-τις αναπληρωτές -τριες της Ειδικής Αγωγής να απαντήσουν μέσω ΕΛΤΑ.

Και - όπως είναι φυσικό- κατέβασαν στο υπουργείο τα τηλέφωνα για να μην δώσουν διευκρινήσεις και να μετατραπεί η διαδικασία των αιτήσεων σε ρουλέτα -ανεργίας.

Πολλοί-ες από αυτούς-ες που ήταν συνεχόμενα χρόνια αναπληρωτές-τριες και καταθέτουν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια χαρτιά, δεν συμπλήρωσαν κάποια κουτάκια-παγίδες και έγραψαν: "δεν έχω κανένα από

τα παρακάτω κολλήματα που αναφέρετε".

Γιατί θα πληρώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας;

Οι ενστάσεις του ενός μετά τον άλλο (σσ: δεν βάζουμε εδώ θηλυκό γένος γιατί τους θεωρούμε, όπως το υπουργείο, όλους άντρες: να πάνε στρατό και μετά να γίνουν αναπληρώτριες!..) απορρίπτονται με

αποτέλεσμα να προσφεύγουν δικαστικά για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο - δηλαδή όλοι εμείς - αφού η δικαίωσή τους είναι παραπάνω από βέβαιη.

Δεν θα μπορέσει ο δικηγόρος (που μπορεί να είναι και γυναίκα) του υπουργείου να υποστηρίξει όλη αυτή την τρέλα ενώπιον του δικαστηρίου.

Με έναν απλό υπολογισμό, το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε αποζημιώσεις, αφού οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία εξαιτίας της άρνησης του υπουργού Κώστα

Γαβρόγλου να δώσει μια λύση στο παράλογο πρόβλημα που προέκυψε εξαιτίας ένός πρόδηλου σφάλματος, μιας προβληματικής διαδικασίας, για την ο-η μόνος που ευθύνεται είναι το υπουργείο (μόνο ο Τζέισον -

Αντιγόνη, ίσως, θα μπορούσε να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις)

Οπως μας πληροφόρησαν οι αδίκως καρατομημένοι αναπληρωτές, το πρόβλημα προκύπτει και από την σκληρή στάση των συμβούλων του υπουργού, ιδιαίτερα του κ. Κασσιανού, ο οποίος δηλώνει ανένδοτος στο να

δώσει λύση, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία και στην απώλεια των πολύτιμων μορίων τους, αφού και το ΑΣΕΠ βγάζει αρνητικές αποφάσεις στις ενστάσεις τους.

Με τη συγκεκριμένη στάση του υπουργείου, ουσιαστικά καταλύεται το κράτος - δικαίου, η αξιοκρατία και η κοινή λογική, ενώ κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

Το Υπουργείο εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του στην σωστή συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης προκειμένου να αξιολογήσει τα ουσιαστικά κριτήρια των αναπληρωτών, οι οποίοι δεν φαντάστηκαν τι τους

επιφύλασσε η ελληνική γραφειοκρατία, όταν, όπως κάθε χρόνο, συμπλήρωναν την υπεύθυνη δήλωση για την πρόσληψή τους.

Μιλάμε για ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής πάνω από μια δεκαετία και ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα.

Όσοι -ες προσπάθησαν να βρουν κάποιον υπεύθυνο να τους καθοδηγήσει για την σωστή συμπλήρωση της αίτησης, δεν τα κατάφεραν, αφού βρήκαν πόρτες κλειστές και τηλέφωνα που δεν απαντούσε κανείς.

Παρακάτω, δείτε το ερωτηματολόγιο - παράνοια που κλήθησαν να συμπληρώσουν, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για τον σωστό τρόπο.

Υπήρχε, άραγε, σωστός τρόπος για να συμπληρώσει κανείς αυτό το ερωτηματολόγιο;...

Ιδού η περίφημη υπεύθυνη δήλωση με τα "κουτάκια"!...

Πηγή: enallaktikos.gr

κουτάκιαΑΣΕΠερωτηματολόγιοαναπληρωτές ειδικής αγωγής
Keywords
Τυχαία Θέματα