Τα καλύτερα βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Συντάκτης: Γιώργος Μανιάτης

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και το alfavita.gr προτείνει όπως κάθε χρονο βιβλία για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Τέσσερα βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ κάνουν την διαφορά με τα αντικείμενα που αναλύουν και καταπιάνονται.

Έχοντας στα χέρια μας εδώ και κάποιο καιρό τα παρακάτω βιβλία, μπορούμε να πούμε πως η ποιότητά τους ξεχωρίζει

κάνοντας τα απαραίτητα εργαλεία για γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή γενικότερα στον τομέα της προσχολιικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα βιβλία των εκδόσεων ΠΕΔΙΟ που εμπεριέχουν ελκυστικές, αποτελεσµατικές μεθόδους για να μάθουν τα παιδιά να γράφουν στο σπίτι, στο νηπιαγωγείο ή στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, που αφορούν τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, έναν Οδηγό διαχείρισης συναισθημάτων με γνωσιακές-συμπεριφοριστικές τεχνικές για το άγχος στην παιδική ηλίκια, και ένα βιβλίο με εκπαιδευτικά παιχνίδια Μοντεσσόρι

1. Μαθησιακές ευκολίες
2. Γραφή (για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες)
3. Εκπαιδευτικά παιχνίδια Μοντεσσόρι
4. Ο αγχόσαυρος

Μαθησιακές ευκολίες

Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν ένα σοβαρό πρόβλημα για την εκπαιδευτική πραγματικότητα και έναν από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες της ακαδημαϊκής επιτυχίας των μαθητών. Το βιβλίο αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών και για τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων υποστήριξης και παρέμβασης.

Οι θεωρίες, οι όροι και οι ενδείξεις των μαθησιακών δυσκολιών παρουσιάζονται στην αρχή του βιβλίου με γλώσσα απλή και εύληπτη. Ακολουθούν σαφείς οδηγίες για την υποστήριξη των μαθητών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες σε διάφορα πλαίσια (στο σχολείο, στο σπίτι), καθώς και μια περιγραφή των εργαλείων ανίχνευσης των μαθησια­κών δυσκολιών στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο.

Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου καλύπτουν οι ασκήσεις παρέμβασης και υποστήριξης, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια σε παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, με θετικά και πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι ασκήσεις παρουσιάζονται με αύξοντα βαθμό δυσκολίας και πολυπλοκότητας (από τις απλές στις πιο σύνθετες) και χωρίζονται σε έξι κατηγορίες (οπτικής αντίληψης, ακουστικής αντίληψης, μνήμης, φωνολογικής ενημερότητας, γραπτού και αφηγηματικού λόγου, αναγνωστικής ευχέρειας και κατανόησης).

Δείτε εδώ το βιβλίο και παραγείλτε το

Γραφή: Μέθοδος για όλα τα παιδιά

Μέθοδος απλή, ελκυστική, αποτελεσµατική για να µάθουν τα παιδιά να γράφουν στο σπίτι, στο νηπιαγωγείο ή στις πρώτες τάξεις του ∆ηµοτικού.

Από τις απλές κινήσεις της γραφής έως τις πιο σύνθετες.

Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, δεξιόχειρα και αριστερόχειρα, από 4 χρονών και πάνω.

1. Κατανόηση της κίνησης µέσα από δραστηριότητες µε απλά υλικά.
2. Άσκηση στις κινήσεις που απαιτούνται για τη γραφή των γραµµάτων.
3. Εξάσκηση στη γραφή γραµµάτων, πεζών και κεφαλαίων, και λέξεων.

Με οδηγίες για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

+2 τεστ
• Το κυρίαρχο χέρι του παιδιού
• Αξιολόγηση της γραφικής ικανότητας

+ 2 επιφάνειες γραφής για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες

Δείτε εδώ το βιβλίο και παραγείλτε το

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια με τη μέθοδο ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ

80 εκπαιδευτικά παιχνίδια βασισμένα στην παιδαγωγική μέθοδο της Μοντεσσόρι για να παίξετε στο σπίτι και στην τάξη φτιάχνοντας μόνοι σας το κατάλληλο υλικό

Το βιβλίο "Εκπαιδευτικά Παιχνίδια με τη μέθοδο ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ" από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ είναι διαθέσιμο.

Δείτε εδώ το βιβλίο και παραγείλτε το

Ο Αγχόσαυρος

Το άγχος είναι μια από τις πιο συχνές διαταραχές της παιδικής ηλικίας. Ακόμα και όταν δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, υπάρχει και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο παιδί (π.χ. άγχος αποχωρισμού, σχολική φοβία, διαταραχές διατροφής κ.λπ.) και να επηρεάσει την εφηβεία και την ενήλικη ζωή του. Ο Αγχόσαυρος είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που συμβάλλει στην πρόληψη των διαταραχών άγχους σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων με τεχνικές βασισμένες στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική προσέγγιση. Μέσα από μια σειρά ευχάριστων δραστηριοτήτων και ασκήσεων το παιδί βοηθιέται να αναπτύξει τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να εντοπίζει και να ελέγχει τις δυσλειτουργικές του σκέψεις, τα αρνητικά του συναισθήματα και τους ακατάλληλους τρόπους συμπεριφοράς του.

Δείτε εδώ το βιβλίο και παραγείλτε το

εκδόσεις ΠΕΔΙΟμαθησιακές δυσκολίεςπροσχολική ηλικίασχολείοπρωτοβάθμια εκπαίδευσηγονείςμαθητέςνηπιαγωγείο
Keywords
Τυχαία Θέματα