ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Κάλεσμα σε γενική συνέλευση 17/10

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες σε Γενική Συνέλευση του σωματείου, την Τετάρτη 17/10/2018, ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από 8/10 έως 19/10/18 και Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο, 20/10/2018.

Στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν όλα τα επίδικα της περιόδου, τα αιτήματα και οι δράσεις, κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα.

Διεκδικούμε:

Αύξηση
των δαπανών για την Παιδεία. Μαζικούς διορισμούς για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών.Κατάργηση ελαστικής εργασίας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα, 12μηνη σύμβαση για αναπληρωτές. Επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιφέρειας (στέγαση, σίτιση, μεταφορά κλπ).Μεταθέσεις σε όλα τα πραγματικά κενά , αύξηση των αποσπάσεων ικανοποιώντας σοβαρές κοινωνικές ανάγκες.Αύξηση στους βασικούς μισθούς, με πρώτο βήμα το ξεπάγωμα του μισθολόγιου για τη διετία 2016-17 και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.Αποκατάσταση απωλειών της τελευταίας οκταετίας, σε μισθούς και συντάξεις. Άρση μισθολογικών ανισοτήτων για τους νέους συναδέλφους.Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.Πλήρη σύνταξη στους εκπ/κους στα 60, µε 30 χρόνια υπηρεσίας. Καμιά μείωση κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ. Καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους.Επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013, μείωση ωρών για υπεύθυνους εργαστηρίων.Μείωση μαθητών ανά τμήμα (20 σε Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, 15 σε Ο.Π., 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια).Στήριξη ολιγομελών τμημάτων Ομάδων προσανατολισμού ΓΕΛ και Τομέων και Ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές. Ενίσχυση της ΤΕΕ, διασφάλιση λειτουργίας όλων των ΕΠΑΛ. Αλλαγή στον τρόπο σχηματισμού τμημάτων μέσω των ηλεκτρονικών εγγραφών και έγκριση όλων των ολιγομελών.Όχι στην υποβάθμιση του μορφωτικού χαρακτήρα του Γενικού Λυκείου. Το Λύκειο – αυτόνομη μορφωτική βαθμίδα με ενίσχυση της γενικής παιδείας.Στήριξη Ειδικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Διαπολιτισμικών σχολείων, και της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.Διαδικασία αποτίμησης του εκπ/κου έργου ως αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση του Συλλόγου και του κάθε σχολείου, με ξεκάθαρο πλαίσιο. Η πρωτοβουλία συνεργασίας με ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, ΚΕΑ, ΟΤΑ, Γονείς και Μαθητές να ανήκει στο Σύλλογο διδασκόντων.Να μην περάσει η αξιολόγηση του διευθυντή και του Υποδιευθυντή σχολικής μονάδας από τους εκπαιδευτικούς.Υποστηρικτικές Δομές με πλήρη στελέχωση- χτύπημα γραφειοκρατίας και συλλογική λειτουργία.Απόδοση οργανικής θέσης σε συνδυασμό δύο σχολικών μονάδων, με 10 τουλάχιστον ώρες.Συμπλήρωση ωραρίου το πολύ σε δύο σχολικές μονάδες. Οδοιπορικά μετακίνησης. Κάλυψη ωραρίου σε υποστηρικτικές δομές. ΚΑΝΕΝΑΣ καθηγητής εκτός ΠΥΣΔΕ.Κατάργηση Καθηκοντολόγιου. Ο Σύλλογος να έχει τη συλλογική ευθύνη για την παιδαγωγική διαδικασία και τη λειτουργία του σχολείου. Διευθυντής συντονιστής, αιρετός και ανακλητός από το Σύλλογο.Ουσιαστική Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ. Διδασκαλία των μαθημάτων με βάση την επιστημονική / πανεπιστημιακή εκπαίδευσή μας.

Πρόγραμμα δράσης

Τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ με ενωτικό και αποφασιστικό τρόπο να πάρουν όλα τα μέτρα με επισκέψεις στα σχολεία, σύγκληση αντιπροσώπων κ.α. για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των συναδέλφων/ισσών και για μαζικές Γενικές συνελεύσεις.Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που θα προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ (πρόταση για 14 Νοέμβρη ) και στο αντίστοιχο συλλαλητήριο.Εξουσιοδότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ από ΓΣ των Προέδρων για κλαδική 24ωρη απεργία στο τέλος Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη.Ετοιμότητα και αγωνιστική παρέμβαση του κλάδου κατά τη διαβούλευση και τη διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου για το Γενικό Λύκειο.Συντονισμός δράσης με το ευρύτερο δημόσιο για μισθούς - συντάξεις – διορισμούς, και για το σύνολο των προβλημάτων των εργαζομένων στο δημόσιο.

Η συμμετοχή είναι η δύναμη του σωματείου.

ΣΥΝΕΚ Λάρισαςπρόγραμμα δράσηςΓενική συνέλευση
Keywords
Τυχαία Θέματα