Συνεδρίασαν για την εφαρμογή του νόμου

Συνεδρίασε, χτες, για πρώτη φορά η επιτροπή για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, που αποτελείται από πρυτάνεις, προέδρους ΤΕΙ και στελέχη του υπουργείου Παιδείας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, πριν τη συνεδρίαση, «το αντικείμενο είναι η εφαρμογή του νόμου» και σκοπός να ξεπεραστούν «δυσκολίες, δυσλειτουργίες». Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της επιτροπής, Τ. Αλμπάνης, δήλωσε ότι αντικείμενο είναι να δουν «όποια σημεία δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία και στην εφαρμογή του νόμου», εξηγώντας

ότι πρόκειται για «το διοικητικό πλαίσιο», γιατί «από 1 Σεπτέμβρη δε θα υπάρχουν διοικήσεις στα περισσότερα των πανεπιστημίων».

Η συζήτηση κράτησε περίπου τρεις ώρες χωρίς, όμως, να καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο, ενώ νέα συνεδρίαση θα γίνει μετά τις εκλογές. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι τις 15 Μαΐου η επιτροπή, υποτίθεται, θα καταλήξει σε πόρισμα. Οπως είναι φανερό, προετοιμάζεται ένα κλίμα για την επόμενη μέρα, παρά τις όποιες αντεγκλήσεις, που δεν αγγίζουν θέματα της ουσίας του νόμου, τη μετατροπή του πανεπιστημίου σε ΑΕ, τη διάλυση σε ό,τι είχε απομείνει απ\' τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση. Προετοιμάζεται το έδαφος, ώστε μετά τις εκλογές, να εμφανιστεί η ...«χρυσή τομή» για το θέμα της διοίκησης, ώστε με πιο αποφασιστικό τρόπο, η επόμενη κυβέρνηση - όποια κι αν είναι αυτή - να προχωρήσει στην εφαρμογή του συνόλου του νόμου που περιλαμβάνει μια σειρά αντιδραστικές ρυθμίσεις για τις ίδιες τις σπουδές και την προοπτική των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των ιδρυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα