ΑΕΙ: Εκλογές ακόμα και με τον παλαιό νόμο

ΤΟ ΒΗΜΑ 24/4/2012 ΑΕΙ: Εκλογές ακόμα και με τον παλαιό νόμο Μεταβατικό στάδιο ως την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου προβλέπει εγκύκλιος Με τον παλαιό νόμο λειτουργίας των πανεπιστημίων θα γίνουν οι εκλογές των προέδρων τμημάτων, κοσμητόρων και διευθυντών τομέων,
σε όσα πανεπιστήμια λήγει η θητεία τους και δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η εκλογή τους με τον νέο Νόμο. Κι αυτό, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από την έλλειψη διοίκησης στα πανεπιστήμια, δεδομένου ότι δεν έχουν εκλεγεί ως σήμερα τα νέα Συμβούλια Διοίκησης σε κανένα από αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική εγκύκλιος ετοιμάζεται από το γραφείο του ειδικού γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου που προτείνει την αλλαγή αυτή, ως ένα μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νόμου. Αυτό προέκυψε από την σημερινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου προτείνει τρόπους για την ομαλή εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου στα πανεπιστήμια.
Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 9 Μαΐου. Στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκφράστηκαν απόψεις υπέρ και κατά του νόμου, ενώ συζητήθηκαν για μια φορά οι δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει στα πανεπιστήμια ο τρόπος εκλογής του νέου Συμβουλίου Διοίκησης τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν έγινε δυνατό να εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης. Μέλη της επιτροπής από τη μια πλευρά ζήτησαν ξανά να αποσυνδεθεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ από την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης τους και να εγκρίνουν οι Σύγκλητοι τους προϋπολογισμούς τους. Από την άλλη πλευρά, άλλα μέλη της επιτροπής πρότειναν να γίνουν οι εκλογές εκτός... πανεπιστημίου. Τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να καταθέσουν το πόρισμά τους έως τις 15 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα