Σύλλογος ΠΕ Π. Φαλήρου: Η αξιολόγηση δεν θα περάσει όσες εγκυκλίους και αν βγάλουν

Tweet

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

…. ΟΣΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ.

Απέναντι στην συντριπτική άρνηση των εκπαιδευτικών να εφαρμόσουν τα σχέδια του, το Υπουργείο έκανε την απεγνωσμένη κίνηση να φέρει «διευκρινιστική» εγκύκλιο (την τρίτη μέσα σε έναν μήνα) για την ΑΕΕ, κι ακολουθώντας το μόνο δρόμο που ξέρει ,την επιβολή,

Διατάζει τους διευθυντές : «Σε περίπτωση που ο σύλλογος διδασκόντων

δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων …. τότε ο Διευθυντής του σχολείου, υποχρεούται ……….να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας».

Απαιτεί «Οι σχολικές μονάδες καλούνται να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκρότησης των ομάδων μέχρι 4-4-2014» και ,

Απειλεί «Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούνται μέχρι 11-4-2014 να αποστείλουν στον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας».

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΤΣΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΤΙ :

Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους κατέδειξαν την αντίθεσή τους να συμμετάσχουν στην αυτο -αξιολόγηση, αρνούμενοι– όπως είναι φυσικό –να γίνουν αυτόχειρες και συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος όλων των παιδιών στην γνώση και τη μόρφωση.Η αξιολόγηση δεν «περπατάει» στα σχολεία και στην κοινωνία, όσα εκατομμύρια ευρώ κι αν ξοδέψουν κι όσο κι αν τη διαφημίσουν.Ο μόνος τρόπος που τους έμεινε είναι ο εξαναγκασμός. Το μόνο που τους απέμεινε, αφού δεν κατάφεραν να πείσουν για τις αγαθές τους προθέσεις είναι, η τρομοκρατία και η απειλή. Όμως τι είδους «αυτοαξιολόγηση» περιμένουν να κάνει ο εκπαιδευτικός με… το ζόρι ;

Και τελικά ακυρώνει ουσιαστικά τον αποφασιστικό ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων και τη συμβολή του στην δημοκρατική λειτουργία του σχολείου .

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Παλ. Φαλήρου μπροστά σε αυτή την εξέλιξη δηλώνει :

Συνεχίζουμε τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Αφού θέλουν μέχρι τις 4/4 αποφάσεις, θα τις έχουν: Παίρνουμε αποφάσεις άρνησης συμμετοχής στις ομάδες εργασίας. Η συγκρότηση των ομάδων εργασίας είναι πάντα ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων (και με αυτή την εγκύκλιο).

Ο Διευθυντής ορίζει μόνο «αν δεν καταλήξει ο σύλλογος». Ο Σύλλογος πρέπει να καταλήξει σε άρνηση, ψηφίζοντας το σχετικό πρακτικό. ( Η διαδικασία προβλέπει να ακολουθήσει επόμενη συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων όπου ο Διευθυντής ,αν δεν έχει αποφασίσει διαφορετικά, θα εφαρμόσει την εγκύκλιο, ωστόσο θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση ανάλογα με το πώς διαμορφώνονται οι εξελίξεις.)

Καλούμε τους διευθυντές να συγκαλέσουν άμεσα συλλόγους διδασκόντων, όπου δεν έχουν γίνει ήδη , για να αποφασίσει ο σύλλογος σύμφωνα με τα παραπάνω. Να μη βιαστούν να ορίσουν ομάδες εργασίας ,και να συνταχθούν με το σύλλογο και τον κλάδο για να εμποδίσουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης ,κόντρα στον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης. Καλούμε τους συναδέλφους και τους διευθυντές να υπερασπίσουν τις αποφάσεις των συλλόγων που ήδη έχουν συνεδριάσει κι έχουν αρνηθεί.Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει σχετικές αποφάσεις.Σάββατο και Κυριακή 29 και 30 Μάρτη, παρεμβαίνουμε κι ακυρώνουμε πάλι τα σεμινάρια της ντροπής στο Υπουργείο Παιδείας.

Για το Δ.Σ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Βάσω Τζελά Αλεξία Μελίσσαργου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Βάσω Τζελά τηλ.6972896153 Αρ. Πρωτ : 27 25/3/2014

Προς: τους συλλόγους διδασκόντων

Tags: Σύλλογος ΠΕ Παλαιού Φαλήρουαξιολόγησηεγκύκλιος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα