Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης": Συμπαράσταση στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Tweet

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πέρασαν έξι μήνες από την πρώτη κλήση της Προέδρου του Συλλόγου Π.Ε. Μολάων και Αιρετής Εκπροσώπου των Εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας σε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο διενεργών την ΕΔΕ, με εντολή του Δ/ντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας, με το 38σέλιδο πόρισμά του, απαλλάσσει και αθωώνει την Ελ. Παπαδοπούλο στις 3 από τις 5 πράξεις, που της είχαν αποδοθεί αρχικά και προτείνει την έναρξη πειθαρχικής δίωξης εναντίον της μόνο για τους υπόλοιπους δύο χαρακτηρισμούς.

Σχετικά

με αυτές τις δύο εναπομείνασες κατηγορίες, οι οποίες κατά τη γνώμη μας είναι αβάσιμες κι ανυπόστατες, υπενθυμίζουμε ότι, η κ. Παπαδοπούλου, παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή:

1)Επέδειξε αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας που προβλέπεται και τιμωρείται από τη διάταξη της παρ.1ε του άρθρου 107 του Ν.4057/2012. 2)Έχει προβεί σε παραβίαση των υποχρεώσεων της παρ.1 του άρθρου 27 του Ν.3528/2007,όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει(άρθρο 107,παρ.1,περ. Ια' του Ν.4057).

Μετά την παραπομπή της Ελισάβετ Παπαδοπούλου στο Πειθαρχικό, από τον Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας (4-2-2014), της ζητήθηκε και κατέθεσε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 4/3/2014.

Τώρα καλείται, την Τρίτη 27/5/2014,να εξετασθεί στο 3/μελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου ως ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ και να λογοδοτήσει γιατί με θάρρος υπερασπίστηκε, ως Αιρετή και Πρόεδρος, τα επαγγελματικά δικαιώματα των Συναδέλφων και γιατί ΟΛΟΙ μαζί, το εκλεγμένο Δ.Σ. του Συλλόγου, εφάρμοσαν τις αποφάσεις της ΔΟΕ!

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει με τρίωρη στάση 11.00-14.00 στην αγωνιστική κινητοποίηση, την ημέρα της εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης, κατά της Ε. Παπαδοπούλου. Ήδη έχει δοθεί τρίωρη στάση από τη ΔΟΕ, 8.00-11.00, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης συναδέλφων.

Η δίωξή της Ελ Παπαδοπούλου, αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου των Εκπαιδευτικών και εναντίον των Σωματείων μας.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τις Επιτροπές Αγώνα, τα Σωματεία, να στηρίξουν την κινητοποίησή, εφόσον οι δρόμοι είναι κοινοί απέναντι σε όσους μας θέλουν φοβισμένους, υποταγμένους και πειθήνιους στις αποφάσεις τους.

Δε θα επιτρέψουμε στην οποιαδήποτε Διοίκηση να μετατρέπει τους αγωνιστές των εργατικών και κοινωνικών διεκδικήσεων σε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, για να μπορέσει να εφαρμόζει ανενόχλητα την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Κάτω τα χέρια από τους εκπρόσωπους των Συλλόγων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για το αυτονόητο' την άσκηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους!

Απαιτούμε την κατάργηση των Νόμων που διαγράφουν εκ των προτέρων το κριτήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους και οδηγούν σε άδικες παραπομπές, σε Πειθαρχικά, διαθεσιμότητες και αργίες!

Ο Δημήτρης Γληνός είχε πει:«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»!

Δεν τους φοβόμαστε! Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι και αποξενωμένοι από την εκπαιδευτική βάση.

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ κι ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ

ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!

για το ΔΣ

Tags: Ελισάβετ ΠαπαδοπούλουΣύλλογος ΠΕ Κερατσινίου Περάματος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα