Κίνα: Στα χέρια της αστυνομίας ένας ύποπτος για τις εκρήξεις

Ένας ύποπτος για την επίθεση στην Κίνα, όπου σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Τέσσερις ακόμα ύποπτοι έχασαν τη ζωή τους την στιγμή της έκρηξης.Η αστυνομία έχει εντοπίσει ως ύποπτους για την επίθεση τους, Νουραχμάτ Αμπλιπίζ, Μεμέτ Μεμτιμίν, Ραγκχιμιάν Μεμέτ, Μεμτιμίν Μαχμάτ και Αμπλέτ Αμπντουκαντίρ. Όλοι φαίνεται ότι είναι Ουιγούροι με βάση τα ονοματεπώνυμα τους.

Οι πέντε βομβιστές αυτοκτονίας, επηρεασμένοι από προφανή

θρησκευτικό εξτρεμισμό έλαβαν μέρος σε παράνομες θρησκευτικές δραστηριότητες, παρακολουθώντας τρομοκρατικά βίντεο με εικόνα και ήχο αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την αστυνομία. Οι ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση της Πέμπτης είχαν σχηματίσει την πενταμελή τρομοκρατική ομάδα στο τέλος του 2013 κατασκευάζοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς και επιλέγοντας στόχους για την επίθεση τους , ανέφερε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι δράστες επιτέθηκαν με δύο οχήματα σε μια ανοιχτή αγορά στην πόλη Ουρούμκι και πέταξαν τα εκρηκτικά. Πολλοί από τους 94 τραυματίες ήταν ηλικιωμένοι που ψώνιζαν στην υπαίθρια αγορά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης.

ΠHΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα