Σύλλογος ΠΕ και Α ΕΛΜΕ Πέλλας: Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6/11

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΡΟΔΟΣ 4-11-2013

Η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε φέτος σχετικά με την διαχείριση της κατανομής των εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες, περιοχές μετάθεσης και σχολικές μονάδες υπήρξε χειρότερη από κάθε άλλη φορά.

Εκβιαστικές, με αδιαφανή κριτήρια μετατάξεις, ρουσφετολογικές αποσπάσεις ακόμα και χωρίς την τυπική αίτηση του ενδιαφερομένου, διαθεσιμότητες – απολύσεις των εκπαιδευτικών των τομέων Υγείας- Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η

κυβέρνηση επιχειρώντας να μεγιστοποιήσει των αριθμό των προς απόλυση εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα να ρουσφετολογήσει στα δικά της παιδιά, κρατά ομήρους και σε αβεβαιότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αποσπαστούν για σοβαρούς λόγους. Αυτή η κατάσταση πρέπει ΑΜΕΣΑ να σταματήσει.

Ζητάμε :

1ον) Την ΑΜΕΣΗ αποδέσμευση των συναδέλφων που έχει εγκριθεί η απόσπαση τους και τους απαγορεύουν από τις Διευθύνσεις να μετακινηθούν με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει αντικαταστάτης τους.

2ον) Την ΑΜΕΣΗ χορήγηση από το ΚΥΣΔΕ αποσπάσεων εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που μετακινούνται σε περιοχές που η ειδικότητά τους παρουσιάζει έλλειμμα.

3ον) Τη κάλυψη των υφισταμένων κενών αλλά και αυτών που πιθανόν θα δημιουργηθούν εξ’ αιτίας των μετακινήσεων, με την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η κατάργηση ουσιαστικά των αποσπάσεων και η αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικών αποτελούν την χαριστική βολή για πολλούς συναδέλφους που ήδη αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις βιοτικές ανάγκες εξ’ αιτίας της πολιτικής φτωχοποίησης των εργαζομένων και του υψηλού κόστους ζωής που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΥΣΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Tags: Α ΕΛΜΕ ΠέλλαςΣύλλογος ΠΕ ΠέλλαςΕδεσσα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα