Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου: Μπλοκάρουμε το σεμινάριο των δ/ντών Ειδικών Σχολείων για την αυτοαξιολόγηση

Tweet

ΑΠ 2

Κορωπί 2/12/2013

Προς : Σχ. Σύμβουλοι Ειδ. Αγωγής, Ειδικό Σχολείο Λαυρίου, τα μέλη, ΔΟΕ.

ΘΕΜΑ: Μπλοκάρουμε το σεμινάριο των δ/ντών Ειδικών Σχολείων για την αυτοαξιολόγηση. Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 5/12, στις 8πμ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, επιβεβαιώνοντας όλες τις

προηγούμενες αποφάσεις του και υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ., δηλώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του με την εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια διαδικασία που μοναδικό στόχο έχει να προωθήσει το νέο σχολείο της αγοράς και να οδηγήσει μεγάλο αριθμό Συναδέλφων σε διαθεσιμότητα-απόλυση, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης. Καμία σχέση δεν έχει με την παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Την ημέρα της ΓΣ και των εκλογών στον Σύλλογο, το κείμενο ενάντια στην αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση που ομόφωνα πρότεινε για υπογραφή το απερχόμενο Δ.Σ., συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό υπογραφών, σε μια πρώτη προσπάθεια συσπείρωσης και έκφρασης αντίδρασης των Συναδέλφων.

Ήδη σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Κομοτηνή, Ηράκλειο Κρήτης, στην Ημαθία, στη Χαλκιδική, η οργανωμένη αντίδραση των τοπικών Συλλόγων και η μαζική συμμετοχή των Συναδέλφων απέτρεψαν την πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Η ώρα της μαζικής αντίδρασης και για το λεκανοπέδιο της Αττικής έφτασε.

Την Πέμπτη 9πμ, στο Υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματιστεί από τους σχολικούς συμβούλους της ειδικής αγωγής επιμορφωτικό σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση για τους Δ/ντες Ειδικών Σχολείων. Είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο πλήρους αποδόμησης της ειδικής αγωγής (τα ειδικά σχολεία ξεκίνησαν χωρίς εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, αντί για μόνιμους διορισμούς – προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ κλπ) το Υπ. Παιδείας και οι σύμβουλοι να ζητάν την «αυτοαξιολόγησή» της.

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και την πάγια απόφαση για κήρυξη στάσης εργασίας από τη ΔΟΕ κάθε φορά που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την αξιολόγηση καλεί σε μπλοκάρισμα του σεμιναρίου.

Στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ (8πμ – 11πμ) προκηρύσσει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας (11πμ – 2μμ) ώστε να καλυφθεί εργασιακά ολόκληρη η μέρα, για το δ/ντή του Ειδικού και όσους συναδέλφους δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν στο σχολείο τους. Καλεί:

- Τους σχολικούς συμβούλους να πάρουν θέση με τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και να μη συνεργήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου.

- Τους Συναδέλφους Δ/ντες των Ειδικών Σχολείων (στο σύλλογό μας το ειδικό Λαυρίου) να δηλώσουν απεργοί (καλύπτονται πλήρως από τη ΔΟΕ και το σύλλογο) και να μην πάρουν μέρος στο σεμινάριο.

- Όλους τους Συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8πμ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

- Τους συλλόγους της Αττικής να συντονίσουμε τη δράση μας και τη ΔΟΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλει ενεργά στην οργάνωση αυτού του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Το ΔΣ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα