Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου: Για την τρίτη εγκύκλιο, την αυτοαξιολόγηση και τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας

Tweet

6ο Ενημερωτικό Μαρτίου

Θέμα: Ενημέρωση για την τρίτη εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση και τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Μετά τη μαζική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου απέναντι στην αξιολόγηση που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, πιεζόμενη δημοσιεύει νέα (τρίτη κατά σειρά) εγκύκλιο (44375/Γ1) με θέμα «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014» όπου ορίζει

συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συγκρότησης των ομάδων εργασίας, μέχρι 4/4/2014, και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "Σε περίπτωση που ο σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων, τότε ο Διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002, υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας".

Με την υπογραφή, από τον Υπουργό Παιδείας, της νέας αυτής εγκυκλίου η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» αναμένει:

Τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΟΕ (έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 27/3)για να υπάρξει άμεση, συντεταγμένη και οργανωμένη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου.Τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, υπό το φως της νέας εγκυκλίου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί:Τους διευθυντές / διευθύντριες και προϊσταμένους / προϊσταμένες να μη προχωρήσουν σε καμία συγκρότηση ομάδας εργασίας, περιμένοντας τις αποφάσεις του Κλάδου και τις μορφές συλλογικής αντίδρασης.

Επίσης, σας ενημερώνουμε πως, έπειτα από τις αποφάσεις που θα κοινοποιήσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, ο Σύλλογος μας θα καλέσει άμεσα τους διευθυντές / διευθύντριες και προϊσταμένους / προϊσταμένες σε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Δ. Θεοτοκόπουλος»

ΤΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ

ΤΗΛ: - FAX: 227341

Δ/νση ιστοσελίδας:www.sylekpe.gr

e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Μακράκης Γιώργος

Τηλ: 6932708450

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 25-3-2014

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείουεγκύκλιοςαυτοαξιολόγησηομάδες εργασίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα