Με αφορμή την τρίτη εγκύκλιο από τον Υπ. Παιδείας, της αιρετού Κ. Λεμπέση

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την Τρίτη Εγκύκλιο από τον Υπουργό Παιδείας με Θέμα:

«Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014» (Αριθμ. Πρωτ.:44375/Γ1/24-3-2014)

(Αφορά στη συγκρότηση ομάδων για την αυτο αξιολόγηση)

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Με την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο το Υ.ΠΑΙ.Θ., τώρα από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή κ. Αρβανιτόπουλο, επιχειρεί να μας

διδάξει πώς και με ποιο τρόπο γίνονται «οι Μεταρρυθμίσεις» στην Εκπαίδευση. Να πως:

«Σε περίπτωση…τότε ο Διευθυντής… υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας» «…μέχρι 4-4-2014, να συγκροτηθούν οι ομάδες… μέχρι 31-5-2014 γενική εκτίμηση της σχολικής μονάδας… μέχρι 11-4-2014 να αποστείλουν στο Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας»!!

Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Υπουργός αυτό που αναφέρεται στα κείμενα της αυτο αξιολόγησης: «Η αυτο αξιολόγηση έχει στόχο τη διαμόρφωση κουλτούρας «αξιολόγησης» στα σχολεία, την ενίσχυση της συνεργασίας και της συμμετοχής μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών…»

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Οφείλουμε να πούμε στον κ. Υπουργό, τον Υπουργό της μειοψηφίας στην κοινωνία και το Λαό, ότι δεν μπορεί να καταφέρει να υποτάξει το φρόνημα του έλληνα εκπαιδευτικού με τον αυταρχισμό και τις εντολές. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν σε άλλες εποχές και επιστημονικά και παιδαγωγικά. Καμία Χώρα στην Ευρώπη (είναι και καθηγητής της ευρωπαϊκής πολιτικής), δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στην παιδεία, με Διαταγές, αλλά με συνεχή διάλογο και ευρύτερες συναινέσεις.

Αυτές οι πρακτικές δεν προωθούν την ποιοτική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ενίσχυση των σχέσεων, των παιδαγωγικών πρακτικών, την ανάδειξη και προώθηση των ιδεών και των καλών πρακτικών. Δεν έχουν στόχο την επισήμανση των αδυναμιών του εκπαιδευτικού συστήματος, την ανατροφοδότηση για το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής και τον καθορισμό επιμορφωτικών και άλλων παρεμβάσεων.

Καλούμε τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο έστω και τώρα να δει τις 58.650 υπογραφές πανελλαδικά, το 93,5% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και να καλέσει τη ΔΟΕ & την ΟΛΜΕ σε διάλογο. Οι Ομοσπονδίες έχουν θέσεις και προτάσεις, τις οποίες οφείλει να συζητήσει και να μην συνεχίσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, που δεν οδηγεί πουθενά.Καλούμε την ΔΟΕ να ζητήσει, για μια ακόμη φορά, άμεσα διάλογο με το Υ.ΠΑΙ.Θ για τη διαμόρφωση μιας κοινής πρότασης.Σε περίπτωση άρνησης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες κινητοποίησης του κλάδου με τη χρησιμοποίηση κάθε μορφής αγώνα.Να δώσει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους Δ/ντές των σχ. μονάδων και τους εκπαιδευτικούς για την παραπέρα πορεία.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Οι Διευθυντές των σχολείων μας και οι σύλλογοι των διδασκόντων οφείλουν να συζητήσουν την αυταρχική και αντιδημοκρατική τακτική του Υπουργού και να αναμένουν τις αποφάσεις του κλάδου μας, τις αποφάσεις της ΔΟΕ, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 27 Μαρτίου.Κανένα σχολείο να μην προχωρήσει στη συγκρότηση των ομάδων. Είναι θέμα πια αξιοπρέπειας και τιμής για όλους τους Εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο της περιοχής μας.

Σαν αιρετός του κλάδου μας στη Β΄ Αθήνας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε κανείς συνάδελφος να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα που μπορεί να έχει συνέπειες για τον ίδιο και το σχολείο στο οποίο ανήκει.

Τώρα χρειάζεται Ενότητα, Αποφασιστικότητα, Αλληλεγγύη και Συλλογικότητα.Κανένας Εκπαιδευτικός μόνος του. Όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Όλοι την Παρασκευή 28/3 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας

Όλοι Σάββατο, Κυριακή, 29 και 30 Μάρτη, στο Υπουργείο Παιδείας.

Να δείξουμε ότι δεν περνούν οι Μεθοδεύσεις και ο Αυταρχισμός. Η αξιολόγηση των εντολών και των διαταγών δεν μπορεί να περάσει

Λεμπέση Κατερίνα Μαρούσι, 25-3-2014

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

email: [email protected]

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972880893

ΠΡΟΣ:

Τους Δ/ντές και όλους τους Εκπ/κούς των σχ. μονάδων της Β΄ ΑθήναςΔ.Ο.Ε.Μ.Μ.Ε

Tags: Κατερίνα ΛεμπέσηεγκύκλιοςΥπουργείο Παιδείαςαυτοαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα