Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης": Αιμοδοσία – στήριξη τράπεζας αίματος 11/10

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Αρ.Πρωτ 202

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης

Ν. Ιωνία 30/9/2013

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία

210-2812938 – 6972008336

Προς : τα μέλη του Συλλόγου μας.

mail : [email protected]

Toν τύπο.

Θέμα : Αιμοδοσία – στήριξη τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί στο Σύλλογο

Τράπεζα Αίματος, μετά από τις αλλεπάλληλες εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώσαμε. Απ΄ αυτήν διευκολύνθηκαν σ΄ αυτό το διάστημα πάνω από 100 συνάδελφοι και συγγενείς τους. Η αξία της ύπαρξης τράπεζας αίματος στο Σύλλογο είναι αυτονόητη. Όμως, τις τελευταίες φορές, στην εθελοντική αιμοδοσία, ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθε (ανεξάρτητα αν έδωσαν αίμα ή όχι) ήταν μικρός, με αποτέλεσμα το Λαίκό Νοσοκομείο (μέσω του οποίου γίνεται πάντα η αιμοδοσία), να εκφράζει επιφυλάξεις για το μέλλον της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα μας είπαν ότι δεν μπορούν να στέλνουν κινητή μονάδα αιμοληψίας, για λιγότερα από 25 άτομα.

Με την ευκαιρία της επόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνει ο Σύλλογος την Παρακευή 11 Οκτωβρίου, στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας, από τις 9π.μ. μέχρι τις 1μ.μ.

1. Παρακαλούμε τους κυρίους διευθυντές να ενημερώσον τους συναδέλφους για το θέμα αυτό.

2. Τους παρακαλούμε να διευκολύνουν τους συναδέλφους που επιθυμούν να δώσουν αίμα, απαλλάσσοντάς τους από τα διδακτικά καθήκοντα τη μέρα της αιμοδοσίας (όπως ορίζει ο σχετικός νόμος).

3. Τους παρακαλούμε να τους υπενθυμίσουν τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη. Δηλαδή :

· Ο εθελοντής αιμοδότης με την πρώτη του αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

· Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση ασθένειάς του.

· Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται και με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης (2 εργάσιμες ημέρες μετ' αποδοχών, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας).

4. Καλούμε τους συναδέλφους, να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι, είτε στέλνοντας άλλους (συγγενείς, φίλοι κλπ κι ας μην είναι εκπαιδευτικοί). Δικαούνται να ζητήσουν την απαλλαγή τους την ημέρα της αιμοδοσίας και την άδεια δύο ημερών.

5. Επισημαίνουμε ότι αν κάποιος συνάδελφος έρθει να δώσει αίμα και για κάποιο λόγο δεν του το επιτρέψουν οι γιατροί, αυτό θεωρείται εθελοντική συμμετοχή και μετρά στον αριθμό των εθελοντών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ ΝΕΛΗ ΒΟΡΓΙΑ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Γ.Σεφέρης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα