Ανακοινώσεις της Β ΕΛΜΕ δυτικής Αττικής

Tweet

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax 5910896 Αιγάλεω 29/9/2013

Θέμα: Σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις

Σας στέλνουμε το ψήφισμα της ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ (25/9/13) σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις

Το τελευταίο

διάστημα πυκνώνουν οι μαθητικές καταλήψεις όσο και οι προσπάθειες συκοφάντησης, εκφοβισμού και υπονόμευσής τους. Το εκπαιδευτικό κίνημα με αίσθηση παιδαγωγικής ευθύνης, αγωνιστικού ήθους και δημοκρατικής συνείδησης, υπογραμμίζει:

1. Το μαθητικό κίνημα έχει οργανωτική αυτοτέλεια όπως κατοχυρώθηκε με νόμο από τη δεκαετία του 80. Άλλωστε αρκετοί μαθητές του λυκείου ψηφίζουν και έχουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

2. Δεν είμαστε ουδέτεροι! Δεν υποκινούμε τις καταλήψεις ούτε κρυβόμαστε πίσω από αυτές. Στηρίζουμε όμως τους δίκαιους αγώνες της νέας γενιάς η οποία βλέπει το σχολείο να μαραζώνει, την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 60% και την οικογένεια τους να βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό.

3. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να θωρακίσουν τα σχολεία απέναντι στην αστυνομική βία, την αυθαιρεσία και τους εκφοβισμούς. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς κι όχι εισαγγελείς, αστυνομικούς και

αυτόκλητους «αγανακτισμένους πολίτες».

4. Ζητάμε από τους Δ/ντές των σχολείων οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες κατά μαθητών τους να ανακαλέσουν άμεσα τις καταθέσεις τους και, παράλληλα, να συζητήσουν με τους μαθητές τους για τα

προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Οι πραγματικοί δάσκαλοι είναι φωτεινό ορόσημο και όχι παιδονόμοι

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

===================================

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax 5910896 Αιγάλεω 29/9/2013

Θέμα: Σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι απαραβίαστο και καθορίζεται από το Ν. 1566/85 στο άρθρο 14 παρ. 13ε. Ο Ν.1566/85 κάνει σαφή διάκριση μεταξύ εργασιακού και διδακτικού ωραρίου.
Στο άρθρο 13, παρ. 8 και στο άρθρο14, παρ 20 του ίδιου νόμου, αναφέρεται «οι εκπαιδευτικοί παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα».
Επομένως, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εφόσον δεν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (άρθρο 13 παρ.8 π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων .
Για το ίδιο θέμα υπάρχει και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κ. Δραγασάκη η οποία αναφέρει πως:
«Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ΄ ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι όμως διδακτικό) (άρθρο 13 παρ.8 του νόμου 1566/1985π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη». Επίσης «εκπαιδευτικός που συμπληρώνει είτε το ωράριο διδασκαλίας και δεν του έχει ανατεθεί άλλο συγκεκριμένο έργο είτε το ωράριο εργασίας είτε την υπερωριακή απασχόληση, δεν έχει λόγο να παραμένει στο σχολείο, ούτε και χρειάζεται συνδικαλιστική κάλυψη για την αποχώρηση αυτή».

Καλούμε όλα τα στελέχη της διοίκησης να πάψουν να γίνονται φορείς παράνομων οδηγιών για το εργασιακό περιβάλλον και το ωράριο των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συναδέλφους/ισεες να αντιμετωπίσουν με όρους κινήματος τις όποιες αυθαίρετες εντολές. Συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κορδής Νεκτάριος Σταθόπουλος Ανδρέας

=======================================

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax 5910896 Αιγάλεω 29/9/2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο απεργιακός μας αγώνας μπορεί να έληξε, αλλά οι αιτίες που τον προκάλεσαν δεν εξαλείφθηκαν. Αντίθετα μάλιστα με την επιστροφή μας στα σχολεία, τα προβλήματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και ήδη αρκετοί συνάδελφοί μας είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» προσπαθώντας να κατοχυρώσουν ωράριο σε κάποιο σχολείο.

Οι γονείς και οι μαθητές παράλληλα αντιστέκονται στην εφαρμογή του νόμου για το «Νέο» Λύκειο, κατανοώντας ότι αυτό θα αναπαράγει τις ταξικές ανισότητες και θα αυξήσει τη μαθητική διαρροή από το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να είναι αρραγές το μέτωπο «γονέων-μαθητών- καθηγητών». Ο αγώνας μας συνεχίζεται για:

· Την επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

· Την μείωση στους 20 των μαθητών στην τάξη, 15 μαθητών στις κατευθύνσεις και την επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής διδασκαλίας για τους αδύνατους μαθητές.

· Την απόσυρση του νόμου για το Νέο Λύκειο.

· Αύξηση της επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να οργανώσουν και να πάρουν μέρος στις συνελεύσεις των γονέων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία. Η άμεση συζήτηση – διάλογος σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, στην τοπική κοινωνία αποσκοπεί στην ενημέρωση όλων για τα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου. Παράλληλα το ΔΣ σας καλεί να βοηθήσετε αποφασιστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων- συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται από τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας:

· Πέμπτη 3 Οκτώβρη 10.00π.μ Παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17 Αθήνα), 9.00π.μ προσυγκέντρωση στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω.

· Τετάρτη 9 Οκτώβρη 6.00μ.μ Συγκεντρώσεις στους τρείς δήμους (Αιγάλεω-Ιερά Οδός και Θηβών, Χαϊδάρι- Παλατάκι, Αγία Βαρβάρα- Αγία Ελεούσα) και πορείες διαμαρτυρίας με κοινό προορισμό την διασταύρωση Ιεράς Οδού και Ελ. Βενιζέλου).

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

===============================

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax 5910896 Αιγάλεω 29/9/2013

Θέμα: Προτάσεις για τους «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις παρούσες συνθήκες, όπου το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να δημιουργήσει ολικά πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς με 0 ώρες με στόχο τις υποχρεωτικές αποσπάσεις – μετακινήσεις - μετατάξεις εκπαιδευτικών είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να υπερασπίσουμε το συλλογικό δικαίωμα να παραμείνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο ΠΥΣΔΕ που έχουν οργανική ή βρίσκονται στην Διάθεση του ΠΥΣΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ.

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής απαιτεί οι τοποθετήσεις καθώς και ο υπολογισμός των κενών και των πλεονασμάτων να γίνουν σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων μας και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων όλης της χώρας.

Οι προτάσεις μας είναι οι ακόλουθες:

20 μαθητές κατά ανώτατο όριο στην τάξη, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια, διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

Να μη γίνει κατάργηση-συγχώνευση κανενός τμήματος κατεύθυνσης. Θεωρούμε απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται για κλείσιμο τμημάτων (Θετικής, κυρίως, κατεύθυνσης), γεγονός που υποχρεώνει τους μαθητές να διασχίζουν Λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας , θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Να επαναλειτουργήσουν οι καταργημένες υποστηρικτικές δομές του δημόσιου σχολείου (Ενισχυτική διδασκαλία, ΠΔΣ, Βιβλιοθήκες, Τμήματα Ένταξης, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι με βάση την 126875/Γ7/ 11-9-13 υπουργική απόφαση στις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες (ΕΠΕΑΕΚ) μπορούν να τοποθετηθούν εκπ/κοι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή για συμπλήρωση ωραρίου. Όλοι κατανοούν ότι δομές αυτές είναι απαραίτητες σήμερα όταν η λαϊκή οικογένεια προσβλέπει στο δημόσιο σχολείο.

Να υπάρξει μέριμνα για συμπλήρωση ωραρίου σε γραμματειακή υποστήριξη που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Για την κάλυψη των λειτουργικών κενών να δοθούν από 8-10 ώρες σε όλους για να μην εμφανίζονται εκπαιδευτικοί με 0 ώρες. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε, σε κάποιο βαθμό, τους εκπαιδευτικούς και σταδιακά θα συμπληρωθούν και οι υπόλοιπες ώρες.

ü Να γίνουν σεβαστές οι αναθέσεις μαθημάτων σε κάθε περίπτωση.

Να επανέλθουν οι τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες.

Δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο των 102 ΕΠΑΣ.

Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση ωραρίου που δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα.

Στις ξένες Γλώσσες να εφαρμοστεί η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα και τα τμήματα με τα επίπεδα.

Οι θέσεις του κλάδου για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων είναι απόλυτα δεσμευτικές για τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου. Ως εκ τούτου, οφείλουν να συνταχθούν με τις θέσεις αυτές και να μη συναινέσουν σε καμιά περίπτωση, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να συνταχθούν με τις θέσεις του κλάδου που στηρίζουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογοι απέναντι στον κλάδο. Όσοι αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως νούμερα που θα καλύψουν τις αριθμητικές μνημονιακές δεσμεύσεις δεν έχουν θέση στο εκπαιδευτικό κίνημα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ «ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ»

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κορδής Νεκτάριος Σταθόπουλος Ανδρέας

Tags: Β ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
ελμε, ελμε, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, αγανακτισμενοι πολιτες, υπουργείο παιδείας, tweet, fax, θηλιά, σχολεια, συγκεκριμένο, συμμετοχή, γεν, αποσυρση, αθηνα, μετρο, βενιζελος, μεταταξεις, πυσδε, πδσ, επασ, δημοσιο, σχολειο, τελη κυκλοφοριας, απεργια μετρο, απεργιες σημερα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια 1 δεκεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, αποσπασεις, καταληψεις, πδσ, επαλ, θεμα, οροσημο, υπουργείο παιδείας, αγωνες, αυξηση, αρθρο, αιγαλεω, ανεργια, βρισκεται, γεγονος, γεν, γινει, γινονται, γονεις, διαστημα, διευθυνση, δημοσιο, υπαρχει, ενημερωση, εμφάνιση, εξι, επασ, επιτυχια, ιδιο, θηλιά, ιερα οδος, λειτουργια, λυκειο, ληξη, λογο, μεριμνα, μειωση, νεο λυκειο, οδος, οικογενεια, πεμπτη, περιβαλλον, προβληματα, συγκεκριμένο, συζητηση, συμμετοχή, σχολειο, σωματειο, τμημα, ωρες, αγωνας, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, fax, γλωσσες, υπουργειο, νομικου, οργανα, tweet, πυσδε, τριαντα, θεσεις, υπολογισμος
Τυχαία Θέματα