Σύλλογος καθηγητών ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Tweet

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατάργηση Ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Ειδικότερα στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σταυρούπολης καταργείται ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας που αποτελείται από τις ειδικότητες : Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Σε αυτόν τον τομέα φοιτά το 1/3 της μαθητικής δύναμης του σχολείου, ενήλικες κυρίως που κοπιάζουν για την απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου ως βασική προϋπόθεση επαγγελματικής

αποκατάστασης. Ενήλικες που στερούνται πια το δικαίωμα επιλογής σε συγκεκριμένο κλάδο σπουδών και χάνουν μια ακόμη δεύτερη ευκαιρία, απαραίτητη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Οι καθηγητές των τμημάτων αυτών, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, διαθέτουν διδακτική, παιδαγωγική επάρκεια και έχουν διοριστεί με κάθε νόμιμη και διαφανή διαδικασία .

Τώρα πια, οι συνάδελφοί μας οδηγούνται στην ανεργία μέσα από την συγκάλυψη της δήθεν διαθεσιμότητας, ενώ παράλληλα διαλύεται ένας βασικός κορμός της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, γεγονός με αρνητικές - και μόνο - κοινωνικά συνέπειες.

Η κατάργηση αυτή των 52 ειδικοτήτων θα στρέψει μερίδα μαθητών που αντέχουν οικονομικά στα Ιδιωτικά ΙΕΚ (υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου ), ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στο περιθώριο τους μαθητές των οικονομικά εξουθενωμένων οικογενειών. Έτσι, υποβαθμίζεται και τελικά καταργείται ο ρόλος του Επαγγελματικού Λυκείου, αφού αφαιρείται από μερίδα υποψήφιων μαθητών η δυνατότητα απόκτησης αξιόπιστου τίτλου σπουδών, όπως το πτυχίο και το απολυτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται αδύνατη η πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπό το βάρος όλων των παραπάνω . . .

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ομόφωνα την έμπρακτη και αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας, που οδηγούνται με συνοπτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες σε οριστική απομάκρυνση από το σχολείο .

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αντίθεσή μας στην κατάργηση των τομέων ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

______________________________________________________

Ο σύλλογος των Καθηγητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Tags: ψήφισματεχνολογική εκπαίδευσηΕσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα