Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου: Οχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5 Αρ. Πρ.: 60
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ. :210 8020697 Μαρούσι 2 – 5 – 2012
Fax: 210 8028620
Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ.
(6945394406)

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.
Θέμα: «Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση και ομηρία των εκπαιδευτικών που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΔΒΜΘ και η κυβέρνηση».

Το «νέο σχολείο» που προετοιμάζουν είναι φθηνό, ευέλικτο, αγοραίο, ιεραρχικό και αυταρχικό. Όλες αυτές οι ιδιότητες του σχολείου στεγάζονται κάτω από μια γενικότερη αντίληψη: διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.
Ο υπουργός παιδείας δε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού λειτουργεί και εμπλέκεται ενεργά στην εφαρμογή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, των επιταγών και πολιτικών της Ε.Ε. και των αποφάσεων της σχετικά με την εκπαίδευση (Μπολόνια, Λισσαβώνα, δείκτες PISA) και αποτελεί μεγαλοστέλεχος της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Στόχος τους είναι: ένα Δημόσιο Σχολείο αγοραίο, φθηνό, ιεραρχικό, αυταρχικό και ευέλικτο. Ένα «Νέο σχολείο» με υποταγμένους εκπαιδευτικούς με μισθολόγιο- βαθμολόγιο σφαγείο .Με εξετάσεις, αξιολόγηση και απόλυση.

Η απάντηση στα χέρια των εκπαιδευτικών και
της εργαζόμενης πλειοψηφίας

Οι σύλλογοι διδασκόντων να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν την άρνηση συμμετοχή τους στην αξιολόγηση και στην αυτοαξιολόγηση των σχολείων, οι σύλλογοι Π. Ε., οι Γ. Σ., οι επιτροπές αγώνα να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης αγώνα στα χέρια τους, να οργανώσουν και να απαιτήσουν:
 Να μην περάσει η αξιολόγηση- απόλυση και το νέο μισθολόγιο, να τα πάρουν τώρα πίσω!
 Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση (ν. 2986 και καθηκοντολόγιο). Όχι στην αξιολόγηση – απόλυση και στην αυτοαξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολείων - μαθητών -εκπαιδευτικών. Όχι στην αυτοαξιολόγηση - προπομπό της αξιολόγησης. Κανένας συνάδελφος μέντορας - αξιολογητής. Διαγραφή από τους συλλόγους όσων μετέχουν ως αξιολογητές σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. Μπλοκάρισμα – Ματαίωση της διαδικασίας δημιουργίας του μηχανισμού αξιολόγησης από συμβούλους, διευθυντές προϊσταμένους. Καμία αξιολόγηση στα πιλοτικά σχολεία. Να μην συμπληρωθεί καμιά φόρμα αξιολόγησης από κανέναν.
 Δημόσια μόνο, υψηλού επιπέδου, δωρεάν παιδεία με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών . Όχι στο «Νέο Σχολείο» της αγοράς.
 Κατάργηση-ανατροπή του 4024/11 για το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο σφαγείο.
 Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010. Έξω από τα σχολεία χορηγοί και ιδιώτες. Κατάργηση των ΣΔΙΤ και
Keywords
Τυχαία Θέματα