Απάντηση του διευθυντή Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Με τις «λαμπρές» ως προς το λόγο και το ήθος επιστολές των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ είναι δύσκολο πολύ να καταπιαστεί κανείς, καθώς είναι αναγκασμένος να αποδεικνύει τα αυτονόητα. Τα σκουριασμένα βέλη μιας αραχνιασμένης φαρέτρας εξαπολύθηκαν εκ νέου εναντίον του Διευθυντή Εκπαίδευσης χωρίς λόγο και ουσία, απλώς για επίδειξη μιας ξεπερασμένης τακτικής, που προβάλλεται ως ιδεολογική. Δεν θα απαντούσα, αν δεν το όφειλα
σε όσους από τους συναδέλφους και τους αναγνώστες αναζητούν την αλήθεια.
«Αιδώς Αργείοι»! Κατά πρώτον διαπράττετε ήδη παράπτωμα, καθώς ελέγχεστε ηθικά - αν όχι και νομικά – αφού η επιστολή σας δημοσιοποιείται ενώ η ΕΔΕ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και προσπαθείτε με εκβιασμούς, απειλές και υβρεολόγιο, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, εναντίον του εντελλόμενου την ΕΔΕ - και εμμέσως επηρεάζοντας τον διενεργούντα - να παρέμβετε και να διαμορφώσετε το πόρισμα της ΕΔΕ, αντιμετωπίζοντας απολύτως μεροληπτικά την υπόθεσή της. Η άγνοιά σας θα ήταν συγχωρητέα, αλλά η πρόθεσή σας όχι.
Επί του θέματος: Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ουδέποτε ζήτησε έγγραφη απολογία, όπως διατείνεστε –φαίνεται πως δεν γνωρίζετε τι σημαίνει απολογία, αν και σας ενημέρωσα σχετικώς σε άλλη επιστολή μου. Ζήτησε από τον Διευθυντή του 1 ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έγγραφη αιτιολόγηση της απόφασης που πήρε για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του σχολείου του, παρά το ότι από το νόμο για το θέμα αυτό υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος και κανένας άλλος. Επομένως στόχος δεν ήταν να ελεγχθεί ο Dιευθυντής της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, αλλά να γνωστοποιηθούν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε απόφαση και ενέργειά του προδήλως παράνομη, Έτσι θα ήταν δυνατόν να δοθεί απάντηση σε ερωτήματα που επανειλημμένως και από πολλές πλευρές είχαν τεθεί στον Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Χωρίς να έχετε καν στα χέρια σας – ούτε αναζητήσατε, όπως στοιχειωδώς θα έπρεπε να είχατε κάνει – την επιστολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης προς τον Διευθυντή του σχολείου, για να ξέρετε τι ακριβώς ζητούσε, προβήκατε σε χυδαιότατη καταγγελία – συνηθισμένη και ανώδυνη για εσάς τακτική. Ούτε καν αναζητήσατε την ημερομηνία έναρξης της ΕΔΕ. Η βιασύνη σας να καταδικάσετε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης σας εκθέτει ανεπανόρθωτα και για το λόγο ότι γνωρίζετε πολύ καλά πως μια ΕΔΕ διενεργείται για να διερευνηθεί αν υπήρξε ή όχι παράπτωμα.
Πώς παραδέχεστε δημοσίως κύριοι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ότι δεν πρέπει να γίνεται έλεγχος σε κανέναν; Πώς αγνοείτε ότι μεταξύ των καθηκόντων των προϊσταμένων είναι και η άσκηση ελέγχου των ενεργειών των υφισταμένων τους, έργο επώδυνο, αλλά καθήκον. Το αντίθετο θα έδειχνε διοικητική ανεπάρκεια, για την οποία με κατηγορείτε. Και προς εντυπωσιασμό χρησιμοποιείτε ηχηρές λέξεις και φράσεις «κατάχρηση εξουσίας», «εκφοβισμό», «καταστολή», «βοναπαρτισμό» (του οποίου αγνοείτε τη σημασία) και άλλες, για να εκφράσετε αυτονόητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των θεσμών, το συντεταγμένο και σύννομο των πράξεων και των ενεργ
Keywords
Τυχαία Θέματα