Συλλογή υπογραφών μαθητών για τη μείωση των εισακτέων

Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου: "Στοπ στη δραματική μείωση των εισακτέων

Γιατί είναι σημαντικό;

Οι πρόσφατες αλλαγές σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο στο μαθητικό και τον εκπαιδευτικό κόσμο, όσο και στις ίδιες τις οικογένειες των υποψηφίων.

Σχεδόν δύο μήνες πριν τις Πανελλαδικές, κι ενώ οι μαθητές έχουν ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία και έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους, το Υπουργείο

ανακοινώνει δραστικές μειώσεις στον αριθμό των εισακτέων σε περιζήτητες σχολές. Πιο συγκεκριμένα, "κόπηκαν" 40 θέσεις απο τη Νομική, 100 θέσεις απο οδοντιατρικές και φαρμακευτικές σχολές, 150 απο το Πολυτεχνείο, 220 θέσεις από την Ιατρική (με την Ιατρική Αθήνας να χάνει σχεδόν το ένα τέταρτο των φοιτητών της!) κ.λπ.

Με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι πιθανότητες εισαγωγής πολλών μαθητών στις σχολές επιλογής τους, αναιρώντας τον κόπο, τον χρόνο και τα χρήματα που έχουν αφιερώσει για μια επιλογή που τώρα πια δεν μπορούν να αλλάξουν.

Ζητάμε, λοιπόν, ως μαθητές, τη σταδιακή και, κυρίως, έγκαιρη μείωση των θέσεων, αν αυτή είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να μην πλήττεται η προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους. Οι ανακοινώσεις πρέπει να γίνονται πριν αρχίσει η προετοιμασία των μαθητών της εκάστοτε Γ' και Β' Λυκείου.

Για να επιτύχει, όμως, αυτή μας η προσπάθεια χρειαζόμαστε την υπογραφή και τη γενικότερη στήριξη όλων σας, ώστε να μην αναγκαστεί κανένας μαθητής να στερηθεί βίαια το όνειρό του!

Αν θέλετε να υπογράψετε πατήστε ΕΔΩ

εισακτέοιπανελλήνιεςπανελλαδικές
Keywords
Τυχαία Θέματα